VIDEO ⟩ Bauskas novada domes būvinženiere gadu maldinājusi vietējo iedzīvotāju saistībā ar piebraucamā ceļa izbūvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bauskas novada domes būvinženiere gadu maldinājusi novada iedzīvotājus, ka gaidot atbildi no "Latvijas Valsts ceļiem", tomēr TV3 raidījuma "Bez Tabu" esošā rīcība liecina, ka viņa uzņēmumam nav nosūtījusi vēstuli.

Mārtiņš pirms vairākiem gadiem privātmājas būvniecībai iegādājās īpašumu Bauskas nomalē. Tā saucamie papīra darbi teju noslēgušies, taču ir viens kavēklis – joprojām nav skaidrs, kur atradīsies nobrauktuve no ceļa.

Bauskas dome 2020. gada martā nolēma paplašināt pilsētas teritoriju un fiziski pārvietot apdzīvotas vietas sākumu par aptuveni kilometru tālāk. Tas novedis pie nākamā lēmuma – no "Latvijas Valsts ceļiem" pārņemt savā bilancē nu jau pilsētas teritorijā esošo ceļa posmu. Kaut lēmums apstiprināts jau 2020. gada oktobrī, vairāk nekā gadu vietvaras darbinieki neko nav iesākuši.

Mārtiņa iegādātais zemesgabals atrodas asfaltēta ceļa Bauska-Uzvara ceļa malā. Bijusī mazdārziņu teritorija Bērzkalnos strauji pārtop par privātmāju kvartālu, taču ne visiem īpašumiem ir piekļuve autoceļam. Mārtiņš apsvēris dažādus ceļa būves variantus, tomēr par visērtāko atzinis tiešo pievienošanos autoceļam. Fiziski to ir iespējams izdarīt, tomēr pašvaldības darbinieku neieinteresētības dēļ šo ieceri neizdodas īstenot.

Pašvaldības būvinženiere Eglinska pie šā jautājuma teorētiski strādājot jau ilgāk nekā gadu. Kaut intervijā raidījumam "Bez Tabu" Eglinska norāda, ka 2021. gada beigās "Latvijas Valsts ceļiem" nosūtīta atkārtota vēstule, tas neatbilst patiesībai. Pašvaldības darbiniece gadu nav nosūtījusi nepieciešamo informāciju "Latvijas Valsts ceļiem", un Mārtiņu visu pērno gadu maldinājusi, sakot, ka tiek gaidīta reakcija no valsts iestādes.

"Kamēr iziet cauri visiem birokrātiskiem koridoriem, cik laiku prasa, tik prasa. Es nevarēšu atbildēt uz trako jautājumu, kādēļ tā bija. Tad bija attālināts darbs, tad vēl kas bija, nebija primāri pārņemt ceļu. Visticamāk, ka tā ir arī mana atbildība," atklāj Eglinska.

Pēc "Bez Tabu" intereses Bauskas novada domē pārbaudīta informācija par izejošajām vēstulēm, kā rezultātā nav atrasts ieraksts par nosūtītu vēstuli "Latvijas Valsts ceļiem".

"Par šo pieņemto pašvaldības lēmumu esam uzzinājuši pirms mēneša, jau šonedēļ tiek sniegta atbilde. Tajā būs norādīts uz dažiem precizējumiem, kas nepieciešami lēmumā,"

skaidro "Latvijas Valsts ceļu" pārstāve Anna Kononova.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu