VIDEO Covid-19 ierobežojumi un atbalsts elektrības rēķiniem. Valdība informē par sēdē apspriesto (16)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Šodien, 18. janvārī, koalīcija turpināja diskusiju par kompensācijas un atbalsta mehānismiem, lai palīdzētu iedzīvotājiem energoresursu straujo cenu kāpuma dēļ.

Ziņu medijs "Apollo.lv" jau vēstīja, ka koalīcija pirmdien vēl nespēja vienoties par kompensācijas un atbalsta mehānismiem, lai palīdzētu iedzīvotājiem energoresursu straujo cenu kāpuma dēļ. Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) norādīja, ka ir saņemti vairāki atšķirīgi priekšlikumi, kuri sākumā jāizsver, un tad koalīcijai par tiem kopīgi jāvienojas.

Vienlaikus premjers atgādināja, ka koalīcija jau ir vienojusies un valdība līdz šim pieņēmusi piecus dažādus atbalsta veidus, kopsummā ap 200 miljoniem eiro, tomēr esot redzams, ka ar tiem nav gana. Valdība ir palielinājusi atbalstu aizsargātajiem patērētājiem, dubultojusi valsts mājokļa pabalstu, ieviesusi pabalstu vakcinētiem senioriem no 60 gadu vecuma, par 65% samazināta obligātā iepirkuma komponente (OIK) un arī sadales tīklu izmaksas rēķinos samazinātas uz pusi, teica premjers.

"Analizējot šā brīža situāciju, nonākam pie slēdziena, ka cenu kāpums ir plašāks un pamatīgāks, nekā tas šķita pirms pāris mēnešiem. Ar esošajiem pabalstiem vien nebūs pietiekami," atklāja Kariņš, norādot, ka partneri ir vienisprātis, ka jāatrod, kādā veidā paplašināt jau esošo pabalstu loku un to, kas būtu atbilstošākais kopīgajai situācijai.

Vienlaikus premjers norādīja, ka šī energokrīze liek Latvijai citādāk sākt domāt par energopatēriņu un patērētās enerģijas veidu. Ilgtermiņā Latvijai būtu jāpāriet uz citiem energoavotiem. Esot redzams, ka Krievija "klaji manipulē" ar gāzes piegādēm, tāpēc Latvijai jāskatās, kā mazināt atkarību no šī fosilā kurināmā, teica Kariņš, vienlaikus norādot, ka šī pāreja prasīs vairākus gadus.

Preses konferencē piedalīsies:

  • Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
  • Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards.
  • Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
  • Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.
  • Valsts kancelejas direktors, Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs Jānis Citskovskis.

Video: Valdība informē par sēdē apspriesto

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu