Dailes teātrī top izrāde ar Džonu Malkoviču un Ingeborgu Dapkunaiti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Daile

Dailes teātrī top izrāde "Kokvilnas lauku vientulībā" ar aktieriem Džonu Malkoviču un Ingeborgu Dapkunaiti, kas tiks izrādīta no 28. maija līdz 31.  maijam, informē teātra pārstāvis Marko Rass.

Iestudējumu "Kokvilnas lauku vientulībā" veido krievu režisors Timofejs Kuļabins pēc Bernāra Marī Koltesa lugas motīviem. Izrādei būs subtitru tulkojums latviešu un krievu valodā. Iestudējums Dailes teātrī top sadarbībā ar Laikmetīgās mākslas atbalsta un attīstības fondu "Teritorija", piedaloties fondiem "M-art" un "Blavatņik Family Foundation".

Rass norādīja, ka 15. janvārī sākās pirmais mēģinājumu posms Dailes teātrī. Krievu teātra un operas režisors Kuļabins pievērsies 20. gadsimta otrās puses franču dramaturga Koltesa daiļradei. Izrādē piedalās aktieri - lietuviešu-krievu aktrise Ingeborga Dapkunaite un amerikāņu aktieris Džons Malkovičs. Mēģinājumi notiks divos posmos, pirmajam noslēdzoties 25. janvārī.

Maija sākumā komanda atkal tiksies Rīgā, lai mēneša beigās piedzīvotu pirmizrādi. Pēc izrādēm Dailes teātrī komanda dosies pasaules turnejā.

Dailes teātra pārstāvis vēra uzmanību, ka Koltess ir autors pusotram ducim lugu, no kurām slavenākās ir "Roberto Zuko", "Rietumu krastmala" un "Kokvilnas lauku vientulībā". Lugas tulkotas gandrīz četrdesmit valodās un iekļautas teātru repertuāros visā pasaulē. Lielākie Eiropas režisori, tostarp Patriss Šero, Pīters Šteins, Kšištofs Varlikovskis, Mihaels Talheimers, Kama Ginkass, Luiss Paskāls un citi, vairākkārt pievērsušies Koltesa daiļradei.

Iepazīstinot ar iestudējuma saturu, tā aprakstā norādīts, ka "lugā divi cilvēki satiekas tumšā alejā. Viens ir izplatītājs, otrs - klients. Tirgotājs mēģina kaut ko pārdot klientam, kaut ko, kas viņam jānosauc pašam. Klients nevēlas nosaukt preci un visos iespējamos veidos atsakās no darījuma".

"Luga ir strīds, divu cilvēku konfrontācija, kas izteikta vārdu un nozīmju spēlē. Laika gaitā auditorija saprot, ka pārdošanas priekšmets ir slēpta interese. Abiem varoņiem ir jāatzīstas savā iekārē. Taču, tā kā ne viens, ne otrs nevēlas saukt lietas īstajos vārdos, viņi tikai "staigā apkārt", un skatītājs saprot, ka šis strīds neatrisināsies, jo neviens negrib atzīties," pausts izrādes aprakstā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu