VIDEO ⟩ Roberta Metsola ir pirmā sieviete EP prezidentes amatā pēdējos 20 gados

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: JEAN-FRANCOIS BADIAS

Maltas politiķe Roberta Metsola ir jaunākais cilvēks, kas ievēlēts par Eiropas Parlamenta (EP) prezidentu un pirmā sieviete šajā amatā pēdējo 20 gadu laikā, vēsta TV3 Ziņas.

Kopumā no četriem kandidātiem Maltas politiķe, kura pārstāv arī lielāko politisko spēku parlamentā, ieguva pārliecinošu balsu vairākumu - viņu atbalstīja 458 parlamentārieši jau pirmajā balsojumā. Tiek prognozēts, ka viņas prezidentūrā šeit Strasbūrā un arī Briselē skaļāka balss varētu kļūt mazajām valstīm.

Balsojums par jauno prezidentu apliecināja, ka EP viņa ir novērtēta. Kolēģi viņu raksturo kā spēcīgu un principiālu politiķi. Bijušais Lietuvas premjers sacīja, ka Metsola ļoti labi izprot arī Baltijas valstu izaicinājumus.

Atzinīgi jauno EP prezidenti vērtē arī no Latvija ievēlētie deputāti.

"Viņas piroritātes ir dabūt cauri visu to, kas ir ES kopumā – likumdošanas paketi, kas saistās ar "zaļo kursu", tas, kādā veidā tiks ieviesta atgūšanās pakete, kas arī mums ir pietiekoši aktuāla. Viņa ir cienījama kandidāte, viņai aiz muguras – liela politiskā grupa, kas viņu balstīs un stutēs," sacīja Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ījabs. 

Video: TV3 Ziņu sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu