Usiks atklāj, kāpēc viņš Ukrainā nevar atrast sponsorus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AFP/SCANPIX

Ukraiņu boksa superzvaigzne Oleksandrs Usiks sarunā ar Mašu Jefrosiņinu atklāja, kāpēc viņam grūti piesaistīt sponsorus savā dzimtajā valstī.

Usiks aizvadītajā gadā 12 raundu cīņā pārspēja slaveno britu bokseri Entoniju Džošua, savā īpašumā iegūstot Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas.

Tomēr slavenajam bokserim, vismaz savā dzimtajā Ukrainā, sponsoru atbalstu ir grūti rast. 

"Reklāmas līgumi? Ukrainā man tādu nav. Nīšanas un pārpratumu dēļ tika pārtraukti vairākus miljonus vērti sadarbības līgumi. Piemēram, man ir teikuši, ka es kaut ko konkrētu esmu teicis. Kad paprasu, lai man pierāda, ka esmu to teicis, man atbild: "Nu, par tevi tur tā runā." Citi tā runā, nevis es," norādīja Usiks.

Krimā dzimušais Usiks vairākkārt interneta vidē ir izpelnījies kritiku par savu neviennozīmīgo nostāju Krievijas un Ukrainas savstarpējo attiecību jautājumos.

"Pietiekami daudz naudas esmu zaudējis savas politiskās pozīcijas dēļ. Bet to nenožēloju. Nauda ir visvieglāk iegūstamais resurss," piebilda bokseris.

Usikam profesionālajā boksā aiz muguras ir 19 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu. 2018. gada janvārī viņš Rīgā Pasaules boksa supersērijas pirmās sezonas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem uzvarēja latvieti Mairi Briedi.

32 gadus vecais Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 26 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu