Kriminālvajāšanai nodota lieta par nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu ievērojamā apmērā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šā gada 17. janvārī Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde kriminālvajāšanas uzsākšanai Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai nodevusi kriminālprocesu, kurš kvalificēts pēc Krimināllikuma 221. panta pirmās daļas – par nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu ievērojamā apmērā. Aizturēts un par aizdomās turēto tika atzīts 1979. gadā dzimis vīrietis, pie kura atrasti 1,7 kilogrami tabakas, kā arī tabakas lapas.

Kriminālprocess izdalīts atsevišķā lietvedībā no cita iepriekš uzsākta kriminālprocesa, kurš 2021. gada 6. oktobrī tika nosūtīts Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 11 organizētas grupas dalībniekiem, proti, 1959., 1964., 1976., 1961., 1988., 1957., 1994., 2002., 1979. un 1982. gadā dzimušiem vīriešiem, aizdomās par sagatavošanos nelikumīgu tabakas izstrādājumu ražošanai Rīgas pilsētā. Sankcionētas kratīšanas laikā kopumā tika izņemtas divas tonnas tabakas, kā arī cigarešu izgatavošanas iekārtas.

Izmeklēšanas laikā iepriekš uzsāktajā kriminālprocesā tika iegūta informācija, ka daļa nelikumīgu tabakas izstrādājumu ražošanai paredzētās tabakas, apmēram desmit kilogrami, tika nodota realizācijai kādai ar organizētu grupu nesaistītai personai – 1979. gadā dzimušam vīrietim. Sankcionētas kratīšanas laikā vīrieša dzīvesvietā Rīgā tika atrasta un izņemta nelikumīgi uzglabātā tabaka un tabakas lapas ievērojamā apmērā – aptuveni 1,7 kilogrami tabakas un ap 12,8 gramiem tabakas lapu.

Kriminālprocesos aizturēto personu vidū ir gan iepriekš sodītas personas, gan arī tādas, kas iepriekš nav nonākušas policijas redzeslokā.

Šā gada 17. janvārī kriminālprocess pēc izmeklēšanas pabeigšanas tika nodots Nodokļu un muitas lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai attiecībā pret 1979. gadā dzimušo vīrieti.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu