Pazīstami basketbola apskatnieki Rodionu Kurucu nosauc par sezonas pirmās puses lielāko vilšanos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: Sintija Zandersone/LETA

Kritiski par latviešu uzbrucēju Rodionu Kurucu izteikušies basketbola ziņu medija "Basket News" apskatnieki Jorgioss Kiriakidis un Donāts Urbons.

"Basket News" apskatnieki Jorgioss Kiriakidis, Oracio Kauči un Donāts Urbons nosauca savus uzvarētājus dažādās kategorijās. Apskatnieki izvērtēja Eiropas basketbola sezonas pirmo pusi.

Pazīstamie apskatnieki izcēla ne tikai pirmās pus sezonas pozitīvākos pārsteigumus, bet arī nosauca, viņuprāt, lielāko vilšanos.

Kamēr Kauči sašutumu pauda par dzimtās Itālijas klubu Boloņas "Virtus" un Venēcijas "Umana Reyer" sniegumu, savukārt Kiriakidis un Urbons norādīja, ka uz sevi liktās cerības nav attaisnojis latviešu uzbrucējs Rodions Kurucs.

Vecākais no Kurucu brāļiem vēl pagājušajā sezonā cīnījās par vietu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), savukārt šosezon viņš pārstāv Belgradas "Partizan".

Kiriakidis norādīja, ka tieši Kuruca pievienošana sastāvam bija viens no "Partizan" starpsezonas spilgtākajiem darījumiem: "Latviešu uzbrucējs kopā ar Alenu Smailagiču bija divi Eiropas basketbolisti ar NBA pieredzi, kurus šajā vasarā sastāvam pievienoja Serbijas smagsvars. Tas tika darīts ar mērķi izcīnīt vietu Eirolīgā."

"Teju pus sezonas laikā bijušajam "Barcelona" basketbolistam ar pielāgošanos jaunajai videi iet smagi," sacīja Kiriakidis.

Kuruca statistika Eiropas kausa mačos patiešām nav glaimojoša - vidēji mačā latviešu basketbolists ir atzīmējies ar 2,6 punktiem un 1,6 atlēkušajām bumbām.

"Viņa klātbūtne laukumā lielākoties nav jūtama. Lai gan viņa līgumā ir punkts par iespēju atgriezties NBA, maz ticams, ka kāda no NBA komandām būs ieinteresēta lomas spēlētājā, kurš minimāli ietekmē spēli," noslēgumā skarbs bija Kiriakidis

Līdzīgās domās bija arī lietuviešu eksperts Urbons: "Bija paredzēts, ka Kurucs spēs apdraudēt pretinieku aizsardzību no tālmetiena distances, kā arī daudzsološajai "Partizan" komandai dot papildu atlētiskumu un enerģiju. Tomēr piecos Eiropas kausa mačos viņš kopā ir guvis vien 13 punktus un knapi spējis noturēties laukumā."

"Vienīgais pozitīvais fakts ir tas, ka Kuruca nespēja attaisnot uz sevi liktās cerības "Partizan" sezonas otrajai pusei piešķir vēl neizmantotu potenciālu," piebilda Urbons.

"Partizan" šobrīd ar astoņām uzvarām 10 spēlēs Eiropas kausa izcīņas tabulā ieņem otro vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu