Kāda prinča Harija paziņojuma dēļ Lielbritānijas karaliene Elizabete II, iespējams, nekad vairs nesatiks savus mazmazbērnus? (2)

Foto: AFP/SCANPIX
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Saseksas hercogs publiski paziņoja, ka nevedīs savu ģimeni uz Lielbritāniju, kamēr vien nesaņems policijas aizsardzību, kas nu "Telegraph" liek prognozēt, ka Lielbritānijas karaliene Elizabete II, iespējams, nekad vairs nesatiks savus mazmazbērnus. 

Princis Harijs draud iesūdzēt tiesā Iekšlietu ministriju par tās atteikšanos nodrošināt drošību viņa ģimenei plānoto vizīšu laikā Lielbritānijā. Viņš ir piedāvājis pats samaksāt par aizsardzību, taču viņa piedāvājums ir ticis noraidīts.

Saseksas hercoga un hercogienes atteikums lidot uz Apvienoto Karalisti, kamēr nav atrisināts strīds par drošību, nozīmē, ka

karaliene tuvākajā laikā neredzēs savu mazmeitu Lilibetu, kā arī nesatiks mazmazdēlu Ārčiju.

Bekingemas pils atteicās komentēt, vai karaliene varētu būt satraukta par to, ka viņas mazdēls un ģimene nekad vairs neatgriezīsies Lielbritānijā.

Paziņojumā presei prinča Harija juridiskais pārstāvis sacīja: "Saseksas hercogs un hercogiene personīgi finansē privātu apsardzes komandu savai ģimenei, tomēr šī drošība nevar aizstāt nepieciešamo policijas aizsardzību. Ja šādas aizsardzības nav, princis Harijs un viņa ģimene nevar atgriezties mājās."

Juridiskais pārstāvis sacīja, ka hercogs ir "mantojis drošības risku piedzimstot",

un norādīja, ka viņa ģimene pēdējos gados ir bijusi pakļauta "labi dokumentētiem neonacistu un ekstrēmistu draudiem".

Foto: Iev radin/shutterstock.com

Viņš piebilda: "Princis Harijs joprojām ir gatavs segt drošības izmaksas, nevis to likt darīt Lielbritānijas nodokļu maksātājam. Kā zināms, citi, kuri ir atstājuši valsts amatus un kuriem ir raksturīgs draudu risks, saņem policijas aizsardzību bez maksas."

Prinča Harija mērķis ir bijis vienkāršs – nodrošināt viņa un savas ģimenes drošību, atrodoties Apvienotajā Karalistē, lai viņa bērni varētu iepazīt viņa dzimteni.

Viņa pēdējās vizītes laikā Apvienotajā Karalistē 2021. gada jūlijā, lai atklātu statuju par godu savai mirušajai mātei, viņa drošība tika apdraudēta, jo nebija policijas aizsardzības.

"Ticis noraidīts arī cits sarunu mēģinājums, ar kuru 2021. gada septembrī princis vērsās tiesā, lai apstrīdētu lēmumu pieņemšanu saistībā ar drošības procedūrām, cerot, ka to varēs atkārtoti novērtēt, lai nodrošinātu nepieciešamo acīmredzamo un nepieciešamo aizsardzību."

Hercoga advokāti iesniedza “pirmsdarbības protokolu”, kas, ja tiesa to pieņems, novedīs pie prasības pārskatīšanas. Šādas atsauksmes parasti var maksāt 119 671 eiro, raksta "Telegraph".

Hercoga advokāti uzskata, ka atteikums sniegt viņam aizsardzību ir bijis nepamatots, nepārskatāms un nekonsekvents.

Viņi arī uzstāj, ka Apvienotajā Karalistē viņam ir lielāki draudi nekā ASV un ka svarīga drošības informācija netiek kopīgota ar viņa privāto drošības komandu.

Valdība norādīja, ka ministri nepiekrīt hercoga raksturojumam par domstarpībām par viņa drošības pasākumiem. Tomēr tie nebūtu balstīti uz to, kādus argumentus Iekšlietu ministrija bija iecerējusi izteikt jebkurā tiesiskā strīdā.

Pārstāvis sacīja: "Apvienotās Karalistes valdības aizsardzības drošības sistēma ir stingra. 

Mūsu ilggadējā politika ir nesniegt detalizētu informāciju par šiem pasākumiem. Šāda rīcība var apdraudēt to integritāti un ietekmēt personu drošību. Tāpat nebūtu pareizi komentēt jebkādas tiesvedības detaļas."

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Tagad mēs esam arī Telegram!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu