VIDEO ⟩ "Priekšējais logs ielīmēts ar celtniecības silikonu." Valmierā iegādāts auto daudzbērnu ģimenei rada galvassāpes (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: nadia_if/Shutterstock

Vidzemniece Liāna ar vīru, meklējot jaunu mašīnu, apbraukāja vairākus autoplačus Valmierā, galarezultātā auto nolēma iegādāties "AutoVia" tirdzniecības vietā, bet vīlās, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Daudzbērnu ģimene 2008. gada "Volkswagen Pasat" izvēlējusies tā ietilpības dēļ. Pievilcīgs bijis arī vizuālais izskats. Spēkrats kopumā izmaksājis nepilnus četrus tūkstošus. Pirkumam ņemts aizņēmums uz vairākiem gadiem, kā rezultātā gala summa jau sasniedza astoņus tūkstošus eiro.

Dažas stundas pēc automašīnas iegādes jau bijušas grūtības to iedarbināt. Pārdevējs Ervīns Žuks norādījis, ka ielieta nepareiza degviela, taču ģimene bija saglabājusi čeku, kurā varēja redzēt, ka iegādāta atbilstošā degviela.

Pārdevējam veicot remontdarbus, spēkrats atkal darbojās. Tomēr ne uz ilgu laiku. Pavisam drīz spēkratu jau atkal piemeklējušas nedienas.

"Pēc divām dienām rakstījām, ka mašīna nedarbojas, ka viss ir slikti. Mašīnu pirkām augustā, bet septembrī, braucot uz Valmieru, sāka darboties loga tīrītāji, arī pagrieziena rādītāji pēkšņi sāka strādāt.

Aizbraucām uz servisu, tur pateica, ka mašīnā ir ūdens. Vadītāja pusē visa grīda ir slapja, tur viss ir ūdenī. Ūdens ir arī citviet," stāsta Liāna.

Ģimene vairākkārt sazinājusies ar tirgotājiem par slikto automašīnas stāvokli, tomēr pacietības mērs bija pilns, kad iepriekš laipnais pārdevējs atbildējis vien ar emocijikonām.

"Bagāžniekā arī diezgan liels mitrums, kad bija lielie mīnusi, te viss bija pilns ar ūdeni. Viss tek, griesti karājas, viss ir nost.

Servisā teica, ka priekšējais logs ielīmēts ar celtniecības silikonu, tādēļ salonā ir ūdens.

Ziemā mašīnu nebija jēga kustināt, viss bija aizsalis, logus nevarēja dabūt vaļā. Mašīna ir kritiskā stāvoklī," stāsta Liānas vīrs Aldis.

Kaut sludinājumā pārdevējs solījis 2000 kilometru nobraukuma garantiju, tikai vēlāk ģimene pamanījusi, ka līgumā nobraukuma apjoms samazināts uz pusi. Ģimene par mašīnas nebūšanām jau laikus informējusi pārdevēju, tomēr tas nu atsaucas, ka kopš pirkuma pagājis arī mēnesis un par garantiju var aizmirst.

"AutoVia" jeb SIA "RP motors" īpašnieks Raivis Popovs neielaižas sarunās par Liānai pārdoto automašīnu. Izrādās, ģimene līgumu slēgusi ar kādu Ervīnu Žuku un viņa SIA "Autopole".

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu