Bildinājums un aizdedzināti aktieri: Iepriekš nezināmi fakti par seriāla "Bezvēsts pazudušās" aizkulisēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

No šodienas, 20. janvāra skatītāju vērtējumam tiek nodota iemīļotās Latvijas daudzsēriju filmas "Bezvēsts pazudušās" otrā sezona. Lai sniegtu ieskatu seriāla aizkulisēs, tā veidotāji piedāvā iepazīties ar interesantiem un līdz šim neatklātiem faktiem par filmēšanas norisi un komandu.

Sevišķi bīstamas ainas

Uzņemšanas laikā trīs aktieriem nācās izrādīt īpašu drosmi un piedalīties sevišķi bīstamā ainā - filmēšanas vajadzībām tie tika aizdedzināti. Lai gan lomu atveidotājiem tika uzvilkti speciāli aizsardzības kostīmi, lai nodrošinātu drošību, šīs ainas uzņemšanas laikā filmēšanas laukumā dežurēja gan ātrā palīdzība, gan īpaši pieaicināti profesionāli kaskadieri, kuri rūpējās par to, lai uguns tiktu laikus apdzēsta.

Bildinājums filmēšanas laukumā

Aizraujoši notikumi attīstās ne tikai filmā, bet filmēšanas laikā norisinājās arī aizkadrā, tā piemēram, aktieru Elizabetes Brantes un Henrija Arāja, kuri ir pāris arī ekrānos, starpā uzņemšanas laikā izveidojās patiess mīlas stāsts, filmēšanas komanda sveica kolēģi, kurš kļuva par tēvu jaundzimušajam, kā arī filmēšanas laukumā izskanēja bildinājums.

Seriāla rekvizīti top pat vairākas nedēļas

Seriāla māksliniecei Yuka Grand nācās veltīt vairākas nedēļas tam, lai izveidotu nepieciešamo rekvizītu - suņa galvu vienai no šokējošākajām psiholoģiskā trillera otrās sezonas ainām. Kādu laiku mākslīgo suņa galvu māksliniece pat uzglabāja savā ledusskapī.

Mazpilsētā Mēronā mītošās sektas "Artalla centrs" atainojumam tika darināti īpaši kostīmi ar sektas emblēmu, kā arī izgatavoti karogi, bukleti un pat gravēts speciāls gredzens sektas vadonim, kurš kadrā parādās vien uz dažām sekundēm.

Fani kļūst par aktieriem un aktieru vārdi par godu filmas veidotājiem

Irmas lomas atveidotāja Katrīna Kreile lomai tika apstiprināta uzreiz pēc pirmajām provēm - režisors Vlads Kovaļovs jau tad saprata, ka Katrīna pilnībā atbilst meklētajam tēlam. Jaunā aktrise jau iepriekš bija "Bezvēsts pazudušās" fane un savā pieteikumā lomai norādīja, ka seriāla pirmo sezonu bija noskatījusies trīs reizes.

Seriāla producente un rakstniece Lelde Kovaļova, pēc kuras debijas romāna motīviem uzņemta psiholoģiskā trillera pirmā sezona, otrajai sezonai ir uzrakstījusi tikai vienu scenārija ainu, kas būs skatāma sezonas noslēguma sērijā.

"Bezvēsts pazudušās" galvenais varonis, žurnālists Toms, kuru seriālā atveido aktieris Andrejs Alens, savu vārdu ir ieguvis par godu seriāla operatoram Tomam Zarānam.

Lai gan aktieris Toms Liepājnieks sākotnēji piedalījās provēs seriāla galvenā varoņa, žurnālista Toma lomai, režisors lēma, ka aktieris būs vairāk piemērots sektas kulta līdera tēlam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu