Rīgā mainīs atsevišķu autobusu maršrutu nosaukumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Autobuss sabiedriskā transporta pieturvietā.
Autobuss sabiedriskā transporta pieturvietā. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Lai uzlabotu pasažieru orientēšanos Rīgas sabiedriskā transporta tīklā, no pirmdienas, 24. janvāra, mainīs 10., 29. un 47. autobusa maršruta nosaukumi, ziņo "Rīgas satiksmes" pārstāve Inese Rozīte.

Viņa pavēstīja, ka turpmāk 10.autobusa maršruta nosaukums būs "Abrenes iela-Jaunmārupe", 29.autobusa "Mežciems-Vecmīlgrāvis", savukārt 47.autobusa "Abrenes iela-Getliņi".

Rozīte norādīja, ka minētie maršruti veic iebraucienus Brūkleņu ielā, Bukultos un Šķirotavā, kur abos kustības virzienos apstājas vienās un tajās pašās pieturvietās. Pašreizējos nosaukumus pirms galapunkta transportlīdzekļa ārējā tablo tiek uzrādīts šķērsojošo apkaimju vai ielas nosaukums, un transportlīdzekļa elektroniskā tablo slīdošā teksta režīmā galapunkta nosaukums redzams tikai periodiski.

Viņa arīdzan skaidroja, ka pašreizējā kārtībā pasažieriem nav iespējams savlaicīgi un nepārprotami uztvert maršruta galapunkta nosaukumu.

Jauno nosaukumu maiņa uzlabotu pasažieru iespējas savlaicīgi saskatīt maršruta galapunktu, mazinot pārpratumus atsevišķās maršrutu daļās.

Tā arī norādītajos maršrutos nosaukumā tiktu ievēroti līdzīgi pamatprincipi kā pārējos maršrutos, kur netiek uzrādīti šķērsojošo apkaimju nosaukumi.

Mainot minēto trīs autobusu maršrutu nosaukumus, tiks mainītas sarakstu plāksnes, balss paziņojumi transportlīdzeklī, kā arī nosaukumi uz iekšējā un ārējā displeja sabiedriskajā transportā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu