VIDEO ⟩ Navaļnija komanda publicējusi simtiem fotogrāfiju, kurās redzami "Putina pils" interjeri (26)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Putina pils"
"Putina pils" Foto: AP/Scanpix

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija komanda ceturtdien publicējusi simtiem fotogrāfiju, kurās redzami par prezidenta Vladimira Putina pili dēvētās Melnās jūras piekrastes rezidences interjeri.

Fotogrāfijas publicētas tieši gadu pēc tam, kad atklātībai tika nodots Navaļnija komandas pats slavenākais pētījums - par Gelendžikas apkaimē topošo pili.

Filmā par pili, kas video koplietošanas vietnē "YouTube" skatīta vairāk nekā 100 miljonus reižu, ēkas interjeri bija redzami 3D vizualizāciju formā.

Tagad publicētās fotogrāfijas, kā skaidro Navaļnija komanda, "saņemtas no būves".

Pētnieki fotoattēlus salīdzinājuši ar savām 3D vizualizācijām, kas tika radītas pēc rasējumiem, kā arī materiālu un mēbeļu katalogiem, un secinājuši, ka tās lielā mērā sakrīt ar ēkas reālajiem interjeriem.

"Pārsteigums. Putins ir krietni sliktāks, nekā mēs iztēlojāmies. Ja jums likās, ka mēs filmā ar interjeriem pārspīlējām, jūs stipri kļūdījāties. Dzīve, kā tas mēdz būt, pārspēja visas mūsu cerības," teikts Navaļnija komandas materiālā.

Salīdzinot 3D vizualizācijas ar reālajām fotogrāfijām, secināms, ka Navaļnija līdzgaitnieki bijuši samērā precīzi savos minējumos par pils ārējo izskatu, iekšējo pagalmu, strūklakām, galerijām un balkoniem.

Telpa aiz pils robežām, par kuru Navaļnija komandai bija priekšstats, ka tā ir oranžērija, patiesībā ir restorānu komplekss ar terasi.

Navaļnijs pētījumu par "Putina pili" publicēja pagājušā gada janvārī.

Pēc tam tīmekļa izdevums "Mash" un telekanāls "Rossija 1" pārraidīja sižetus, kuros tika apgalvots, ka tā ir apartamentu viesnīca.

Pērn janvāra beigās Putinam pietuvinātais oligarhs Arkādijs Rotenbergs paziņoja, ka ir ēkas īpašnieks, kā arī nodēvēja to par viesnīcu.

Kā norāda Navaļnija komanda, gada laikā ēku un zemesgabalu īpašnieki nav mainījušies.

Pats Putins uz jautājumiem par pili atbildējis, ka ēka nedz viņam, nedz viņa radiniekiem nekad nav piederējusi. Viņš arī atbildēja, ka Navaļnija komandas filmu nav skatījies, bet redzējis tikai videomateriālus, ko viņam sagatavojuši padotie.

VIDEO: "Putina pils" interjeri

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu