FOTO ⟩ 147 rokasgranātas, 11 lādiņi un 5 kg trotila. Mežā Bolderājā atrod ievērojamu daudzumu kara laika munīcijas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija

Pagājušajā nedēļā Valsts policijas likumsargi mežā Bolderājā konstatēja slēpni ar ievērojamu daudzumu kara laika granātu, lādiņu un trotila. Sprāgstvielu kopējais svars izņemtajos priekšmetos ir 73 kilogrami. Saistībā ar notikušo sākta resoriskā pārbaude un tiek noskaidrotas personas, kas saistītas ar notikušo, informē Valsts policija.

Šā gada 11. janvārī Valsts policija saņēma informāciju par to, ka mežā Bolderājā atrodas slēpnis ar, iespējams, sprādzienbīstamiem priekšmetiem. Reaģējot uz saņemto informāciju, Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (GKrPP KIP) 1. nodaļas darbinieki izbrauca uz norādīto vietu, kur atrada slēpni ar dažādiem, iespējams, sprādzienbīstamiem kara laika priekšmetiem.

Kopumā tika konstatētas 147 rokasgranātas, 11 lādiņi un 5 kg trotila.

Uz notikuma vietu tika izsaukti Nacionālo bruņoto spēku sapieri, kas šos priekšmetus aizveda, lai drošā veidā neitralizētu.

Saistībā ar notikušo ir sākta resoriskā pārbaude un tiek noskaidrotas personas, kuras, iespējams, ierīkojušas minēto slēpni. Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kas ziņoja par šo slēpni, tādējādi novēršot apdraudējumu sabiedrībai un iespējamu traģēdiju!

Valsts policijas GKrPP KIP amatpersonas 2021. gadā kopumā ir veikušas vērienīgas šaujamieroču izņemšanas operācijas, no nelegālās aprites izņemot 59 šaujamieročus, 11 620 nelikumīgā apgrozībā esošas munīcijas vienības, 2258 vienības sprāgstierīču. Tāpat no nelegālās aprites izņemts 129 kg sprāgstvielu un 677 vienības šaujamieroču būtisku sastāvdaļu.

2021. gadā VP GKrPP KIP 1. nodaļas darbinieki pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas sāka 16 kriminālprocesus. Pēc ekspertīžu pabeigšanas tiks lemts jautājums par kriminālprocesu nodošanu prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai attiecībā pret aizdomās turētām personām.

Pagājušogad Valsts policijas GKrPP KIP 1. nodaļas amatpersonas pēc Krimināllikuma 233. panta par aizdomās turētajiem atzina 17 personas. Pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas kriminālvajāšanas sākšanai uz prokuratūru tika nosūtīti 11 kriminālprocesi.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu