FOTO ⟩ Kurzemē vējš nodarījis lielākos postījumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Spēcīgais vējš aizvadītajā diennaktī lielākos postījumus nodarījis Kurzemē, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kopumā aizvadītajā diennaktī saņemti vairāk nekā 80 izsaukumi saistībā ar stiprā vēja radītajiem postījumiem. Lielākā daļa izsaukumu saņemta no vakardienas plkst. 14 līdz pusnaktij un lielākoties Kurzemes reģionā.

Pārsvarā glābēju palīdzība tika lūgta, lai novāktu nolūzušus kokus no ceļa braucamās daļas. Atsevišķos gadījumos nolūzuši koki bija uzkrituši uz stāvēšanai novietotām automašīnām. 12 gadījumos novērsti bojātu konstrukciju radīts apdraudējums - lielākoties nocelti vēja atrauti jumtu skārda gabali.

Vakar ap plkst. 16.30 VUGD saņēma izsaukumu uz Mūkusalas ielu Rīgā, kur tipogrāfijas ventilācijas šahtā dega putekļi 20 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 60 cilvēki. Stundas laikā VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka tipogrāfijas aizdegšanās dēļ šodien līdz lasītājiem nenonāca virkne reģionālo laikrakstu.

Savukārt ap plkst. 20 tika saņemts izsaukums uz Ēveles ielu Rīgā, kur sešstāvu kopmītņu tipa ēkas ceturtā stāva virtuvē bija piededzis ēdiens un eļļa, kā rezultātā nostrādāja automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 65 cilvēki.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 139 izsaukumus: 12 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 119 - uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu