Ekskluzīvi "Apollo.lv" ⟩ "Laiks iet uz priekšu, es kļūstu vecāks." Markus Riva atklāti par nepadošanos un dalību "Supernovā" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/markusriva

Populārais un daudzu klausītāju sirdis iekarojušais mūziķis Markus Riva jau astoto reizi piedalīsies konkursā "Supernova", lai sacenstos par iespēju uzstāties uz "Eirovīzijas" lielās skatuves. Ziņu medijam "Apollo.lv" mūziķis atklāja, kas viņu virza uz priekšu un motivē neapstāties.

Kas iedvesmoja dziesmas "If You're Gonna Love Me" tapšanu?

Markus Riva: Noteikti iedvesmoja pilnmēness. Sākumā sarakstīju dziesmu latviešu valodā ar nosaukumu "Ja tu mani mīli". Tad pēc kāda brīža sapratu, ka vajag uzrakstīt arī angliski un iesniegt "Supernovas" konkursā. Bet iedvesmo, protams, emocijas. Dziesma ir par mīlestību, tā ir tāda atdošanās kādām attiecībām, tas nav par virspusēju mīlestību. Drīzāk par atdošanos uz mūžu.

Nav noslēpums, ka šī nav jūsu pirmā reize, startējot "Supernovā". Kas jūs dzen uz priekšu un neļauj padoties?

Pavisam noteikti cilvēku atbalsts, tas ļoti daudz motivē. Tieši citu uzmundrinājums, ka vajag piedalīties. Pašam, protams, gribas to izdarīt. Jo tā ir nenormāli liela pieredze un tas ir lielākais šovbiznesa pasākums Eiropā. Kāpēc gan necensties un neturpināt to darīt, ja mana nodarbošanās ir šovbizness un mūzika?

Ja sportistiem tās ir Olimpiskās spēles, tad mūziķiem tas varētu būt Eirovīzijas konkurss, kur aizbraukt parādīt sevi un pēc tam izmantot šo platformu tālāk.

Varbūt ir kādreiz ienākusi prātā doma paņemt pauzi no dalības "Supernovā"?

Katru gadu apstākļi ir pavisam citādāki, citas dziesmas, citi dalībnieki, cita arī manis paša dziesma. Kārtis iedalītas pavisam citas! Pārtraukums neko nemaina, katru gadu dalībnieki ir pavisam citādāki, tas kopums un visi elementi ir pavisam citādāki.

Tāpat kā ar ēdiena gatavošanu, ja mums ir mājās konkrētas sastāvdaļas, tad mēs no tām uztaisām kaut ko vienu, bet ja mums ir citas sastāvdaļas – sanāk pavisam cits ēdiens. Ir tik daudz apstākļu, kurus nevaram paredzēt.

Es esmu par to aizdomājies, varbūt paņemt pauzi.

Taču laiks iet uz priekšu, es kļūstu vecāks. Tas laiks mums katram dzīvē ir tik cik ir, tāpēc gribas to laiku izmantot maksimāli. Ir reizes, kad nav sanācis izpildīt galveno uzdevumu, bet esmu jebkurā gadījumā daudz ieguvis.

Kādas ir prognozes šī gada dalībai "Supernovā"? Vai jūtaties tā, ka šīs gads varētu būt jums veiksmīgs?

Es par to nedomāju, gribu maksimāli sagatavoties iznācienam. Sagatavot dziesmu un priekšnesumu. Katru gadu cits salikums, līdz ar to grūti ir paredzēt. Jāparāda no sevis maksimāli labāko, tad tas ir atkarīgs no kosmosa, žūrijas un skatītāju lēmuma.

Es, protams, cerēšu un būšu priecīgs par atbalstu, bet viss ir manis paša rokās – cik labi varu izdarīt savu darbu!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu