Pierīgā un Bauskas apkārtnē īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Apledojums. Ilustratīvs foto.
Apledojums. Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Šovakar ap plkst.17.30 Pierīgā un Bauskas apkārtnē braukšanas apstākļi ir īpaši apgrūtināti, jo snigšanas un spēcīgā vēja dēļ veidojas apledojums, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) Komunikācijas daļā.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir gandrīz uz visiem valsts galvenajiem autoceļiem visa maršruta garumā - Liepājas šosejas posmā Rīga-Kaģi un Kalnciems-Liepāja un Ventspils šosejas posmā Rīga-Talsi. Arī uz reģionālajiem un vietējiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā valsts autoceļu tīklā.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem, tomēr jārēķinās, ka ceļi var apledot atkārtoti arī pēc apstrādes ar reaģentiem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 82 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Meteorologi prognozē, ka šonakt daudzviet snigs un putinās, īpaši valsts austrumu daļā. Snigšanas laikā redzamība pasliktināsies līdz 500-1000 metriem, ceļi apledos un būs slideni, uz ceļiem var veidoties sniega sanesumi.

LVC aicina autovadītājiem būt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci, kā arī plānot papildu laiku ceļā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu