Raidījums: Skolu direktori brīdina par strauju Covid-19 situācijas pasliktināšanos (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tāfele. Ilustratīvs attēls
Tāfele. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Lai gan saslimstības straujā pieauguma dēļ arvien vairāk skolēnu mācās attālināti un Rīgā mājās mācās pat vairāki simti klašu, izglītības un zinātnes ministre uzskata, ka visā valstī nebūtu jāpārtrauc mācības klātienē, bet skolu direktori prognozē – tas, visticamāk, ir tikai laika jautājums, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Mācības klātienē joprojām ir izglītības un zinātnes ministres Anitas Muižnieces prioritāte. Un viņa patlaban nav gatava apsvērt iespēju atjaunot mācīšanos attālināti. Skolu direktori gan brīdina, ka epidemioloģiskā situācija strauji pasliktinās.

"Vīrusa ekspansija ir ļoti strauji janvārī skārusi izglītību – pilnīgi ļoti strauji. Un katru nedēļu diemžēl šie pozitīvie gadījumi un kontaktpersonu aizvien vairāk parādās," sacīja Izglītības vadītāju asociācijas prezidents Rūdolfs Kalvāns.

Lai gan izglītības ministre nenoliedz, ka pedagogu trūkums rada problēmas, viņasprāt, tas nav nepārvarams šķērslis klātienes mācību turpināšanai.

"Tas ir izaicinājums. Ir vairāki rīki, kā skolas šajās situācijās var rīkoties, kad ir grūtības nodrošināt mācību procesu. Arī patlaban ir izglītības iestādes, kur patiešām to ir apgrūtinoši izdarīt. Ir iespējams pārplānot mācību procesu ar dažādām metodēm, lai, ja nu ne tajā konkrētajā brīdī, bet vēlāk ir iespējams nodrošināt pilnvērtīgu mācību satura apguvi," teica Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.

Ministres nostāju, ka nav iemesla visā Latvijā pāriet uz attālinātajām mācībām, atbalsta nozares arodbiedrībā.

"Katrā vietā individuāli jāizvērtē. Protams, maksimāli ātri jādod iespēja atgriezties klātienes mācībās. Bet pilnīgi visus un vienlaikus attālinātās mācības šobrīd mēs negribētu atbalstīt," teica Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Turpretī skolu direktori jau rēķinās, ka, visticamāk, tomēr neizdosies izvairīties no klātienes mācību atcelšanas.

"Ja omikrons projicēsies tā, kā tas šobrīd notiek, visticamāk, es domāju, ka arī kopā ar ministri un sociālajiem partneriem iesim uz valdību un būsim spiesti atzīt, ka vairs šo procesu mēs nevaram normāli organizēt. Jā, tāds brīdis varētu diemžēl šajā semestrī pienākt," pauda Izglītības vadītāju asociācijas prezidents.

Tikmēr, ministres ieskatā, šobrīd nav arī pamata pārskatīt drošības pasākumus. Viņasprāt, ir pietiekami ar masku valkāšanu un testu regulāru veikšanu.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu