VIDEO ⟩ Autobusa avārija Ādažu novadā: spēkrats kļuvis nevadāms un nonāca grāvī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Pie Gaujas tilta, Ādažu novadā, rīta pusē braukšanai nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ avarēja satiksmes autobuss, vēsta raidījums "Degpunktā".

Tallinas šoseja, ka arī citi ceļi daudzviet valstī šodien izskatījās pēc slidotavas un daudziem kādā citā dienā braukšana nebūtu sagādājusi nekādas problēmas, bet tikai ne šodien.

Šoferiem, braucot piesardzīgi, atbilstoši ceļa stāvoklim un laika apstākļiem pat tad nevarēja garantēt drošu nonākšanu līdz galamērķim. Tā, pie Gaujas tilta, Ādažu novadā, rīta pusē avarēja satiksmes autobuss.

Pieciem satiksmes autobusa pasažieriem tā vietā, lai mierīgi izkāptu savā pieturā Carnikavā, nācās lauka vidū steigšus evakuēties, no transportlīdzekļa kāpjot ārā pa jumta avārijas lūku.

Braucēji piedzīvoja īstus briesmu brīžus, jo vairāku tonnu smagais spēkrats, braucot taisnā ceļu posmā, pēkšņi kļuva nevadāms un faktiski vienā mirklī noslīdēja no brauktuves, nonāca grāvī un apgāzās.

Ātrums nebija pārkāpts, tieši otrādi – autobuss vadīts piesardzīgi, pirms ieslīdēšanas fiksētais ātrums bija 69 kilometri stundā, vietā, kur atļauts braukt uz 80. Uzņēmumā "Latvijas sabiedriskais autobuss", kuram pieder minētais transportlīdzeklis, šodien apstiprināja negadījuma faktu.

"Nekavējoties uz notikuma vietu tika izsaukta Neatliekamā medicīniskā palīdzība. Autobusa salonā atradās pieci pasažieri, četri no tiem atteicās no medicīniskās palīdzības un vienai pasažierei tika sniegta medicīniskā palīdzība uz vietas," komentēja "Latvijas sabiedriskais autobuss".

Pats autobusa šoferis tika cauri ar izbīli un palika turpat avārijas vietā, taču no komentāriem kameras priekšā atturējās.

Jāsaka, ka cietušajai pasažierei mediķi konstatēja traumas, bet hospitalizācijas brīdī viņa atradās pie samaņas un uz slimnīcu aizvesta stabilā stāvoklī. Ņemot vērā, ka satiksmes autobuss "gulēja" grāvī, citu automašīnu kustība nebija apgrūtināta, taču, lai izvilktu lielgabarīta transportu, bija jāpiesaista atbilstošā tehnika.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu