Brazīlijas lielpilsētās pandēmijas dēļ atliek karnevāla parādes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Riodežaneiro karnevāls
Riodežaneiro karnevāls Foto: Ricardo MORAES / REUTERS

Brazīlijas lielpilsētas Riodežaneiro un Sanpaulu piektdien paziņoja, ka atliek karnevāla svētku parādes Covid-19 pandēmijas dēļ.

Parādes sākotnēji bija paredzēts rīkot februāra beigās, bet tagad ir nolemts tās pārcelt uz aprīļa beigām, kopīgā paziņojumā pavēstīja abas pašvaldības, kā iemeslu minot pandēmiju un "vajadzību glābt dzīvības".

Skaļās Ielu svinības, kas saistās ar vienu no pasaulē lielākajām ballītēm, vispār ir atceltas jau otro gadu pēc kārtas.

Tagad atliktā karnevāla daļa, kas ir labāk zināma, ir slaveno sambas skolu platformu un dejotāju procesijas. Sambas skolas mēnešiem ilgi gatavojas parādei, izgatavojot krāsainus kostīmus un atkārtojot muzikālos priekšnesumus.

Riodežaneiro pilsētā sambas skolu procesija tiek rīkota stadionā - Sambadromā, kas var uzņemt 70 000 cilvēku. Tā piesaista tūristus no Brazīlijas un visas pasaules.

Parādi ir atļauts rīkot, lai gan vēlāk nekā parasti, jo varas iestādes spēs kontrolēt, kas ierodas stadionā, un pieprasīt Covid-19 vakcinācijas pierādījumu. Ielu svinības ir atceltas kā pārāk mežonīgas un spontānas.

Covid-19 pandēmija Brazīlijā ir prasījusi vairāk nekā 622 000 cilvēku dzīvību, un Brazīlija šai ziņā ir otrajā vietā pasaulē pēc ASV.

Pašlaik Brazīlijā plosās jauns pandēmijas vilnis, kuru veicina lipīgais koronavīrusa omikrona paveids. Šonedēļ valstī tika sasniegts jauns vienā dienā inficēto skaita rekords - ap 205 000 cilvēku.

Divas Covid-19 vakcīnas devas ir saņēmuši aptuveni 70% no Brazīlijas pieaugušajiem iedzīvotāji

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu