Latvijas sieviešu kērlinga izlase atkārtoti zaudē Norvēģijai un nekvalificējas PČ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Robert Przybysz/shutterstock

Latvijas sieviešu kērlinga izlase sestdien, 22. janvārī, Somijā pasaules čempionāta atlases turnīru beidza ar atkārtotu zaudējumu Norvēģijai un palika bez ceļazīmes uz pasaules meistarsacīkstēm.

Latvija piekāpās Norvēģijai ar 6:8.

Dienas pirmajā spēlē cīņā par pirmo ceļazīmi uz pasaules čempionātu Norvēģija ar 6:7 atzina Dānijas pārākumu un bija spiesta aizvadīt vēl vienu maču, kura uzvarētājas tāpat iegūtu tiesības startēt pasaules meistarsacīkstēs.

Uz Norvēģijas gūto vienu punktu Latvija atbildēja ar to pašu, tāpat uz diviem norvēģiešu gūtajiem punktiem trešajā endā - 3:3.

Nākamajos divos endos gan Norvēģija guva attiecīgi vienu un trīs punktus, izvirzoties pārliecinošā vadībā ar 7:3.

Septītajā endā Latvijai izdevās vienu punktu atspēlēt, bet uz Norvēģijas nākamajā endā gūto punktu atbildēt ar diviem, pirms pēdējā enda pietuvojoties līdz 6:8.

Jau ziņots, ka iepriekšējās spēlēs Latvija otrdien ar 12:4 sagrāva Honkongu un ar 4:10 zaudēja Dānijai, trešdien ar 12:3 pieveica Somiju, ceturtdien ar 12:2 sagrāva Brazīliju, nodrošinot vietu izslēgšanas cīņās, bet piektdienas rīta spēlē Latvijai pret Čehiju tika piešķirta uzvara bez spēles, jo pozitīvo Covid-19 testu dēļ Čehija izlase atsauca dalību no turnīra.

Pēdējā pamatturnīra spēlē pret Norvēģiju, kam bija jānosaka pirmā trijnieka sadalījums, Latvija piektdien piekāpās ar 4:10.

Pirmo vietu grupā ar sešām uzvarām ieņēma Norvēģija, otro ar piecām - Dānija un trešo ar četriem panākumiem - Latvija.

Pasaules čempionātā kvalifikācijas turnīrā piedalījās septiņas komandas. Vispirms vienības savā starpā izspēlēja viena apļa turnīru. Pēc tam pirmās un otrās vietas ieguvējas cīnījās par pirmo ceļazīmi uz pasaules čempionātu, kuru ieguva uzvarētāja, bet zaudētāja tikās ar trešās vietas ieguvēju, lai noskaidrotu otru komandu, kas piedalīsies pasaules čempionātā.

Pasaules čempionāts norisināsies no 19. līdz 27. martam Kanādas pilsētā Princdžordžā.

Paralēli sieviešu kvalifikācijas turnīram norisinājās arī vīriešu sacensības, kurās Latvija nepiedalās.

Latvijas izlases sastāvs: Evelīna Barone, Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete, Letīcija Ieviņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu