Raidījums skaidro, vai kausētā siera iepakojumos ir sapūsts gaiss (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Gaelle Marcel/Unsplash

Pie raidījuma "4. studija" vērsusies kāda skatīja, kas nobažījusies, vai kausētā siera "Dzintars" paciņās tiek iepildīts gaiss. Viņa aicināja noskaidrot, kāpēc paciņu apakšā ir liels gaisa burbulis.

Raidījuma veidotāji nosvēra kausētā siera paciņu. Uz tās rakstīts, ka paciņa sver 200 gramu. Kopā ar iepakojumu svari uzrādīja 220 gramu.

Zīmolu pārstāvošā uzņēmuma "Food Union" piena produktu zīmolu vadītāja Ilva Veidemane skaidroja, ka produkta svars klasiskajam kausētajam sieram ir 200 gramu, bet "Dzintars Light" un "Dzintars Baltijas" kausētajiem sieriem 180 gramu.

Svars tiekot rūpīgi kontrolēts visa fasēšanas procesa laikā, tomēr gaiss paciņās netiek pildīts.

Veidemane atklāj, ka produkts tiek pildīts ļoti karsts: "Pildīšanas laikā siera masai ir daudz šķidrāka konsistence nekā tajā brīdī, kad šo sieru izņemam no saviem ledusskapjiem un lietojam uzturā. Produktus gluži līdz trauciņa pašai augšējai malai aizpildīt nevar – citādi tie šļakstītos pāri malām un nebūtu iespējams iepakojumus aizvākot. Pēc trauciņu aizvākošanas šie produkti tiek apgriezti uz vāciņiem – ar apakšiņām uz augšu."

Kausētais siers tiek atdzesēts "ar kājām gaisā", uzglabāts un pat pārvadāts, tāpēc gaiss, kas aizvākošanas brīdī atradās produkta augšpusē, pārvietojas uz trauciņa apakšu. 

Savukārt veikalā plauktā tas tiek novietots kā nākas.

"Atverot iepakojumu, var rasties priekšstats, ka siers ir bijis iepildīts līdz pat vākam, bet pēc tam atklājas gaisa burbulis trauciņa apakšā.

Tas ir normāli, un tā tam ir jābūt," stāstīja Veidemane

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu