VIDEO ⟩ Piektdien uz Liepājas šosejas īsā laikā notikušas trīs avārijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Autobuss uz meža ceļa.
Autobuss uz meža ceļa. Foto: Edijs Pālens/LETA

Uz Liepājas šosejas braukšanai nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ piektdien, 21. janvārī, no ceļa tika nopūsti divi autobusi un netālu saskrējās divas vieglās automašīnas, vēsta "Degpunktā".

Negadījumi notika netālu no maizes ceptuves "Lāči". Glābēji stāsta, ka šajā ceļa posmā avārijas, īpaši, ziemā, notiek regulāri un bieži vien tieši viena aiz otras. Ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama "Škoda" vadītājai, kura pēc frontālās sadursmes ar "Audi".

Sieviete guvusi traumas, stabilā stāvoklī nogādāta slimnīcā.

VUGD Bulduru posteņa komandieris Rūdolfs Rags apstiprina, ka ugunsdzēsēji palīdzēja cietušai izkļūt no auto, kura tālāk nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķu rokās. Glābējiem paveicās, ka avārijas vietai garām brauca bruņotie spēki, kas ķērās pie palīdzēšanas, un tas atviegloja glābēju turpmāko darbu.

Satiksmes plūsmas kontrole tik tiešām bija nepieciešama, jo gar ceļa malām īsā posmā stāvēja vairāku glābēju spēkrati, kā arī tehnika, kas no grāvjiem ārā vilka divus satiksmes autobusus. Vienu no autobusiem vadīja Andris.

Viņš apstiprina, ka ceļš bija slidens, pūta stiprs sānvējš, ceļi bija netīrīti, nekaisīti, tāpēc autobusu nopūta no ceļa. Tajā iekšā bija trīs cilvēki, kas nav cietuši, jo autobusa uzņemtais ātrums bija ļoti mazs.

Starppilsētu autobusu firmas "Nordeka" darbinieki notikuma vietā sprieda, ka šādos laika apstākļos uz ceļiem rādīties nevajadzētu.

"Nordeka" pārstāvji Andris un Vernons skaidro, ka uz šosejas valdīja liels sānvējš. Ja vēja ātrums uz 11 metru garu autobusu ir virs 22 metriem sekundē, spiediens uz autobusa sāniem pārsniedz autobusa svaru. Tā ir nepārvaram vara, ceļš slidens, liels sānvējš.

Vadītāji norāda, ka šādos laika apstākļos autobusu avārijas ir sabiedrībai redzamākie satiksmes negadījumi, jo tajos iekšā ir cilvēki, taču apdraudēti ir arī citi spēkrati. Riskanti šādos apstākļos mērot ceļu ir arī kravas auto vadītājiem.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu