VARAM birojā visvairāk darbinieku. Pērn algām tērēti teju 350 000 eiro (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs. Foto: Zane Bitere/LETA

No valdības ministriem visvairāk darbinieku birojā ir vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Artūram Tomam Plešam (AP), un to algošana pagājušajā gadā izmaksājusi gandrīz 350 000 eiro, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Pleša birojā strādā 13 cilvēki, tajā skaitā trīs ārštata padomnieki bez atalgojuma. Nākamais lielākais birojs ir zemkopības ministram Kasparam Gerhardam (NA) - 11 darbinieki - un tieslietu ministram Jānim Bordānam (JKP) - 10 darbinieki.

Plešs padomnieku skaitu skaidro ar ministrijas plašo atbildības lauku. Lielākā daļa darbinieku birojā ir saistīti ar Pleša partiju "Latvijas attīstībai".

Pleša biroja darbinieku algām pērn iztērēti gandrīz 350 000 eiro, ieskaitot nodokļus. Gerharda gadījumā biroja darbinieku algas izmaksājušas nepilnus 216 000 eiro, savukārt Bordāna biroja darbinieku algas izmaksājušas vairāk - nepilnus 292 000 eiro.

Uz amatiem ministru birojos likums neprasa sludināt konkursus, un cilvēkus ministri var izraudzīties pēc pašu ieskatiem. Tāpat nav ierobežojumu attiecībā uz padomdevēju skaitu, kas atkarīgs no ministrijas rocības, atzīmē LTV.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu