Latvijas budžetā ieskaitīs arestētus 1,3 miljonus eiro, kas atradās "ABLV Bank"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Likvidējamajā "ABLV Bank" centrālā ēka Skantes ielā 7.
Likvidējamajā "ABLV Bank" centrālā ēka Skantes ielā 7. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas valsts budžetā tiks ieskaitīti kādā kriminālprocesā arestēti vairāk nekā 1,3 miljoni eiro, kas atradās privātpersonas kontā likvidējamā "ABLV Bank".

Ekonomisko lietu tiesa (ELT) pērn 1.novembrī pieņēma lēmumu atzīt par noziedzīgi iegūtu mantu kādā kriminālprocesā arestētus naudas līdzekļus vairāk nekā 1,3 miljonu eiro apmērā, kas atradās privātpersonas atvērtajā kontā "ABLV Bank".

ELT nolēma šos naudas līdzekļus konfiscēt un ieskaitīt Latvijas valsts budžetā.

Par minēto ELT lēmumu privātpersonas pārstāvis iesniedza sūdzību Rīgas apgabaltiesai, pārsūdzot to pilnībā.

18.janvārī Rīgas apgabaltiesa pieņēma lēmumu atstāt negrozītu ELT lēmumu, atzīstot to par tiesisku un pamatotu.

Rīgas apgabaltiesa atzina, ka ar pirmstiesas procesā iegūto pierādījumu kopumu ir sasniegts Kriminālprocesa likumā noteiktais pierādīšanas slieksnis, proti, arestētajai mantai - kontā esošajiem naudas līdzekļiem -, visticamāk, ir noziedzīga, nevis likumīga izcelsme.

Rīgas apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams.

Process tika sākts, pamatojoties uz Finanšu izlūkošanas dienesta ziņojumu.

LETA jau nesen rakstīja, ka ELT ir saņēmusi 53 lietas, kuras ir saistītas ar lūgumu atzīt "ABLV bankas" likvidācijas procesā identificētajos nerezidentu kontos esošo līdzekļu noziedzīgo izcelsmi.

Kopumā ELT līdz šim ir saņēmusi 187 procesus par noziedzīgi iegūtu mantu. No izskatītajiem procesiem 53 ir saistīti tieši ar "ABLV banku".

Iepriekš ELT priekšsēdētājs Miķelis Zumbergs atklājis, ka, pēc neoficiālas informācijas, šādu lietu, kuras saistītas ar "ABLV banku", varētu būt vairāk nekā 1000, un nelielajai ELT tas var izrādīties nepanesams slogs, ņemot vērā, ka šo lietu materiāli visbiežāk ir ļoti apjomīgi un pirmajai tiesas sēdei jānotiek jau desmit dienu laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu