Pavļuts plāno "celt galdā" diskusiju par sociālo distancēšanos Covid-19 ierobežošanai (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ernests Dinka, Saeimas Kanceleja

Šodien koalīcijas sadarbības padomes sēdē tiks rosināta diskusija par turpmākajiem soļiem saistībā ar sociālo distancēšanos Covid-19 ierobežošanai, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš atzina, ka situācija ar Covid-19 izplatību Latvijā ir atbilstoša iepriekš izteiktajām prognozēm.

"Tas, kas šobrīd ir būtiskākā atšķirība no gaidāmā, ir, ka situācija slimnīcās nav mainījusies vēl tik būtiski, kā tika gaidīts. Tam, droši vien, ir virkne iemesli, tostarp tas, ka pastiprināti slimo bērni un jaunieši, tā ir ļoti liela daļa no inficētajiem, līdz ar ko mēs slimnīcās efektu neieraugām," skaidroja politiķis.

Taču esot zināmas bažas, ka, masveida saslimstībai sasniedzot cilvēkus vecumā virs 60 gadiem, situācija slimnīcās varētu pasliktināties straujāk. Pēc Pavļuta paustā, pašlaik pacientu, kuru pamatdiagnoze ir Covid-19, slimnīcās ir mazāk par 500.

Koalīcijā šodien Pavļuts plāno "celt galdā" diskusiju par turpmākajiem soļiem sociālās distancēšanās ziņā, lai nodrošinātu dažādu nozaru darbības nepārtrauktību. "Vai tas būtu vēl vairāk attālinātais darbs visur, kur var. Jāskatās, vai mēs varam ierobežot cilvēku pulcēšanos ārpus mājsaimniecības, kur pulcējas cilvēki no dažādām mājsaimniecībām," sacīja ministrs.

Viņš, komentējot, vai turpmākie soļi varētu būt saistīti, piemēram, ar sporta norišu ierobežošanu, atzina, ka tas varētu būt viens no piemēriem, taču pašlaik stingri lēmumi neesot formulēti. "Tāda diskusija ir nepieciešama," piebilda veselības ministrs.

Jau ziņots, ka augstākais saslimstības līmenis ar Covid-19 joprojām ir Ādažu, Mārupes un Ķekavas novados, kur tas pārsniedz 4000 gadījumu robežu uz 100 000 iedzīvotāju, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Divu nedēļu kumulatīvā saslimstība Latvijā ir palielinājusies līdz 2519 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju. Ādažu novadā saslimstības līmenis aizvadītās dienas laikā ir palielinājies līdz 4509,3 gadījumiem, Mārupes novadā - līdz 4317 gadījumiem, bet Ķekavas novadā - līdz 4249,1 gadījumam uz 100 000 iedzīvotāju, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Bez minētajiem novadiem saslimstības līmenis ar Covid-19 augstāks nekā valstī vidēji ir arī Olaines novadā, Rīgā, Ropažu novadā, Jelgavā, Salaspils un Valmieras novados.

Savukārt zemākā saslimstība pašlaik ir Varakļānu, Rēzeknes, Dienvidkurzemes, Krāslavas un Alūksnes novados.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu