VM: Jautājums par attālinātajām vai klātienes mācībām ir risināms lokāli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skolotāja un skolēni. Ilustratīvs foto
Skolotāja un skolēni. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Veselības ministrija piekrīt, ka jautājums par attālinātajām vai klātienes mācībām katrā skolā un pat klasē ir risināms lokāli, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš sacīja, ka lielākais konceptuālais lēmums par skolām ir pieņemts pagājušā gada augustā, pieņemot uzstādījumu, ka skolām pēc iespējas jābūt klātienē. Taču, ja jāpieņem kāds lēmums saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, tas ir darāms lokāli, uz vietas, konkrētā skolā, konkrētā klasē.

"Veselības ministrija piekrīt, ka kopumā situācija risināma, balstoties uz situāciju konkrētā skolā un klasē. Jo situācija dažādās skolās, dažādās Latvijas malās ir ļoti atšķirīga. Pierīgā ir viena situācija, citus Latvijā pavisam savādāka," atzina politiķis.

Pavļuts arī informēja, ka šodien Operatīvās vadības grupā varētu tikt skatīti Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotie priekšlikumi saistībā ar normatīvo regulējumu, kas skar mācību procesa organizēšanu.

Kā ziņots, izglītības ministre Anita Muižniece (JKP) pašlaik nav gatava diskutēt par pāreju uz attālinātām mācībām visās skolās.

Intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" politiķe atzina, ka visai daudz bērnu jau pašlaik Covid-19 dēļ ir bijuši spiesti pāriet uz attālinātām mācībām, turklāt epidemioloģiskā situācija var kļūt vēl sliktāka, tomēr viņa vēl arvien nav gatava runāt par attālinātu mācību ieviešanu visiem, jo reģionālā griezumā Latvijā situācija ir ļoti atšķirīga.

Viņa norādīja, ka skolās pašlaik jau tiek nodrošināti dažādi papildu drošības pasākumi Covid-19 izplatības mazināšanai, organizējot gan testēšanu trīs reizes nedēļā, gan arī masku pieejamību. Vienlaikus Muižniece atklāja medijiem, ka, tiklīdz noslēgsies nākamais iepirkums par medicīniskajām maskām, tās tiks piegādātas arī skolēniem un pedagogiem.

Ministre atgādināja, ka attālinātās mācības nozīmētu īpaši lielus izaicinājumus jaunāko skolnieku vecākiem.

Mācību gadu pašlaik pagarināt nav plānots, lai arī skolēnu rudens brīvlaiks bija par nedēļu garāks.

Muižniece atzina, ka laboratorijas pašlaik īsti netiek galā ar lielo Covid-19 testu apjomu, un ar to diemžēl vēl kādu laiku būs jārēķinās.

Runājot par pedagogu trūkumu nozarē, politiķe piekrita, ka vakances izglītības nozarē ir, bet dramatiska situācija neesot izveidojusies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu