"Šis ir smagi!" Iedzīvotāji sašutuši par skandālu ap Ģirģena telefonu (64)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens. Foto: Sintija Zandersone/LETA

No amata pienākumu pildīšanas atstādinātā Iekšlietu ministrijas (IeM) padotībā esošā Informācijas centra (IC) priekšniece Līga Lapiņa uz apsūdzēto sola nonākusi, jo ir aizdomas par dienesta telefona iespējamu izblēdīšanu eksministra Sanda Ģirģena privātai lietošanai, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga". Par šo notikumu viedokli pauduši arī sociālo tīklu lietotāji. 

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsēta šonedēļ sāka iztiesāt Lapiņas krimināllietu par iespējamām nelikumībām ar sakaru ierīci.

Iepriekš prokuratūra paziņojumā presei informēja, ka apsūdzība celta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Saskaņā ar apsūdzību amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, deva prettiesiskus rīkojumus sagatavot nepieciešamos dokumentus mantas norakstīšanai un utilizācijai. Pēc to sagatavošanas, apzinoties, ka konkrētā manta paliks citas personas lietošanā, amatpersona izmantojusi tai piešķirtās pilnvaras un apstiprinājusi attiecīgās mantas norakstīšanas aktu, informēja prokuratūra.

Par šādu rīcību viedokli pauduši arī sociālo tīklu lietotāji. 

Komentāri (64)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu