VIDEO ⟩ "Nezināmu iemeslu dēļ brauca caur slēgto ceļa posmu." Jaunākā informācija par avāriju uz Tallinas šosejas (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Uz Tallinas šosejas notikušajā smagajā avārijā iesaistītā pašvaldības policijas ekipāža nezināmu iemeslu dēļ bija pametusi posteni un devusies pie otras ekipāžas, atpakaļ izvēloties braukt caur slēgto ceļa posmu, pirmdien, 24. janvārī, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Uzņēmumam, kas naktī uz sestdienu nodarbojās ar autobusa evakuāciju, bija jāparūpējas par drošību uz Tallinas šosejas, tādēļ, izvērtējot apstākļus, pieprasīts atbalsts satiksmes regulēšanai.

Uz lielceļu nosūtītas divas pašvaldības policijas ekipāžas, un satiksme tika pilnībā slēgta. Viens patruļpolicijas auto šķērsām apstājās pie Gaujas tilta, otrs slēdza ceļu no Ādažu puses. Šoferiem tika piedāvāts apvedceļš caur Carnikavu. 

"Sagaidījām zvanu no vienas ekipāžas, ka ceļš ir slēgts un var sākt strādāt. Evakuatori bija pamanāmi aptuveni kilometru, jo ceļš bija taisns, posms pārredzams.

Evakuatoriem bija ieslēgtas bākugunis un visi papildu apgaismojumi. Cilvēki strādāja atstarojošās vestēs, viņus nevarēja nepamanīt,"

stāsta evakuatora pakalpojumu uzņēmuma pārstāvis.

Pagāja apmēram 15 minūtes, darbinieki bija paspējuši pieāķēt pie grāvī guļošā autobusa metāla troses. Sākta transporta vilkšana, un autobuss jau pēc brīža bija sagāzts uz riteņiem. Jau pēc neilga laika darbi būtu galā, ja vien nenotiktu nelaimes gadījums. 

"Ekipāža, kas strādāja pie Gaujas tilta, nezināmu iemeslu pēc pameta savu posteni un aizbrauca pa Carnikavas ceļu pie ekipāžas, kas atradās Ādažu pusē.

Aptuveni pavadīja tur kādas piecas minūtes. No Ādažu puses viņi izdomāja braukt atpakaļ uz posteni caur slēgto ceļa posmu," atklāja evakuatora pakalpojumu uzņēmuma pārstāvis.

Pēc videomateriālā redzamā spriežot, dienesta automašīna "Škoda" sākotnēji ietriecās evakuatora izbīdāmajos kāpšļos, bet mirkli vēlāk izbrauca cauri nostieptajai trosei, kas kā žilete burtiski sazāģēja automašīnas kabīni.

Sadragātais spēkrats, inerces vadīts, turpināja šļūkt uz priekšu virsū evakuatoru darbiniekiem. 

"Cilvēks, kuram uztriecās virsū, stāvēja aiz evakuatora - sānos. Uztriecās virsū un aizsvieda divdesmit metrus tālāk. Cilvēkam ir lauzta kāja, bet samaņu nav zaudējis.

Šobrīd atrodas slimnīcā," atklāj evakuatora pakalpojuma uzņēmuma pārstāvis.

"Škoda" vadītājs nomira notikuma vietā, pirms pie viņa piesteidzās mediķi. Policista līdzbraucējs guva vairākus ķermeņa ievainojumus un nonāca slimnīcā vidēji smagā stāvoklī.

Valsts policija nozīmējusi ekspertīzes, kas skaidros, vai policists pie stūres bija sēdies alkohola reibumā. Tāpat jāveic vairāku liecinieku iztaujāšana, jāpēta reģistratora ieraksti.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu