Maznodrošinātie savā pašvaldībā var bez maksas saņemt 50 medicīniskās maskas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sejas maskas. Ilustratīvs attēls.
Sejas maskas. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

No 25. janvāra lietot sejas auduma maskas būs aizliegts. Atļautas tikai medicīniskās maskas un respiratori. Tās nopirkt lielai daļai sabiedrības varot būt finansiāli grūti, tāpēc valsts sagādājusi bezmaksas medicīniskās maskas vismaz ļaudīm ar ļoti zemiem ienākumiem, vēsta TV3 Ziņas. 

Kravas ar valsts iepirktajām medicīniskajām maskām ir nogādātas visām pašvaldībām vien pagājušajās nedēļas beigās, lai gan iepirkums veikts jau pērn rudenī un par medicīniskajām maskām, respiratoriem kā vienīgajiem atļautajiem līdzekļiem valdība paziņoja pirms divām nedēļām.

Pašvaldībām kopumā nogādāti vairāk nekā 63 000 iepakojumi ar maskām. Tas ir valstī reģistrēto trūcīgo un maznodrošināto personu skaits.

Lai saņemtu valsts nodrošinātās bezmaksas medicīniskās sejas maskas, ļaudīm no novadu tālākajiem punktiem nav obligāti jābrauc uz sociālo dienestu pilsētā. Tā pieteikt un saņemt var arī pagastu pārvaldēs.

"Katram mājsaimniecībā dzīvojošajam cilvēkam pienākas viena kaste maskas, tas ir, 50 masku.

Ja ģimenē ir trīs personas, saņem trīs kasetes jeb 150 masku. Ja cilvēkam ir pārvietošanās grūtības, tad sociālais darbinieks var aizvest šīs maskas uz dzīvesvietu," pauž Tukuma novada Sociālā dienesta vadītāja Ina Balgalve.

Ar kādiem ikmēneša ienākumiem cilvēks uzskatāms par maznodrošinātu, slieksnis katrā pašvaldībā atšķiras. Piemēram, Preiļos tie ir 272 eiro.

Ja ir kaut viena eirocenta vairāk, medicīniskās maskas par brīvu saņemt nevar. Preiļu labklājības pārvaldē pieļauj, ka ļoti lielai daļai iedzīvotāju var būt grūtības no rītdienas sākt pildīt prasību, ka derīgas ir tikai medicīniskās maskas un respiratori.

Video: TV3 Ziņas sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu