Ekskluzīvi "Apollo.lv" ⟩ "Mums ļoti atšķiras viedokļi." Baiba Sipeniece-Gavare atklāti par darbu kopā ar meitām (14)

Foto: Baibas Sipenieces-Gavares privātais arhīvs
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Komiķe, TV un radio personība Baiba Sipeniece-Gavare kopā ar meitām Grietu un Hermīni 16. decembrī skatītāju vērtējumam nodeva pašu veidotu šovu "Sviests manā galvā". Sarunā ar ziņu mediju "Apollo.lv" Baiba atklāj, kā kopš raidījuma tapšanas mainījušās viņas un meitu attiecības. 

Pērnā gada nogalē interneta lietotājus iepriecināja jauns raidījums "Sviests manā galvā", kurā Baiba Sipeniece-Gavare kopā ar meitām un Latvijā zināmiem cilvēkiem apspriež visdažādākās tēmas. Par raidījumu Baiba ir patiesi gandarīta un uzskata, ka sevi jāattīsta visās jomās, kur iespējams.

"Manā sfērā ir vieglprātīgi "visas olas likt vienā groziņā". Tālab vajag sevi attīstīt dažādos virzienos. Cilvēkam ir jāmāk visu laiku pielāgoties situācijai. Tavi pūliņi tiks atalgoti, ja tu pierādīsi, ka esi gatavs pielāgoties. Ja situācija ir grūta, nevajag padarīt to vēl sarežģītāku ar īdēšanu un bļaušanu.

Situācija visā pasaulē ir nopietna, un tā vietā, lai čīkstētu, šausminātos, drīzāk vajag domāt – kā lai es to situāciju padaru vieglāku.

Mēģināt būt noderīgam ar to, ko tu tiešām proti. Es protu cilvēkiem ikdienu padarīt vieglāku, krāsaināku. Piedalīties svētku tapšanā. Ko es varu - to es varu! Kad pienāca Covid-19 pandēmija, sapratu, ka ir jādara kaut kas situācijas labā. Pat tad ja tu nevari iziet no mājām ārā," skaidro Baiba Sipeniece-Gavare.

Par to, kā radies raidījums "Sviests manā galvā", Baiba Sipeniece-Gavare stāsta, ka skatījās daudz "YouTube" raidījumu un saprata, ka Latvijā pietrūkst pilnīgi atklātas un godīgas sarunas starp dažādām paaudzēm.

"Ņemot vērā to, ka pirmais bērns man piedzima 29 gados, otrais – 36 gados, mums ir diezgan liela vecuma atšķirība. Mums reizēm ir grūti vienai otru saprast. Piemēram, vēl nesen es ļoti skeptiski skatījos, ka ļoti daudz laika bērns pavada internetā. Es daudz aizrādīju, taču tā nav vienkārši trula sēdēšana. Tajā ir kaut kāda jēga un ir labāk iedziļināties – ko bērns tur dara, nevis kliegt – nesēdi internetā!

Lūk, tad es sapratu, ka saruna starp mani un meitām ir ļoti nepieciešama, un es pieļauju domu, ka kādam vēl tas ir interesanti," skaidro komiķe.

Foto: Baibas Sipenieces-Gavares privātais arhīvs

Baiba par raidījuma panākumiem ir sajūsmināta: "Es biju patiesībā ļoti pārsteigta, ka ar pirmo raidījumu mēs "uzrāvām augšā" lielu auditoriju. Tas nozīmē, ka atklātas sarunas starp mātēm un meitām ir diezgan nepieciešamas.

Es ļoti daudz nebiju mājās un meitenes auga ar auklītēm, cilvēkiem, kuriem es uzticējos, bet tomēr pieļauju domu, ka ir kādas lietas, par ko meitenes labāk gribētu runāt ar mani. Bet, kad to sapratu, viņas jau bija lielas, sapratu – mums ļoti atšķiras viedokļi."

Kas attiecas uz jauno raidījumu "Sviests manā galvā" Baiba cer, ka sarunas neatstās vienaldzīgu kādu māti, pusaudzi vai kādu jaunieti, kas vēl meklē sevi un mēģina saprast, kas vēlas būt šajā pasaulē.

Iespējams, raidījums raisīs jauniešos sajūtu, ka viņi nav vienīgie, kam par tādām lietām jārunā, mātes aizdomāsies par meitām un varbūt sāks citādāk veidot sarunu.

"Es ļoti ceru, ka tas palīdzēs," piebilst Baiba.

Baiba atminas, kā meitas reaģēja uz piedāvājumu piedalīties sarunu raidījumā: "Es viņas pasaucu, mēs izrunājāmies. Es piedāvāju, viņas padomāja un piekrita. Taču tas nenotika uzreiz, es tiešām ļoti argumentēti teicu – tas jūsu dzīvi izmainīs, jo publiskam cilvēkam ir jābūt gatavam, ka par tevi ikvienam būs savs viedoklis.

Viens otrs komentārs varbūt sāp, bet no otras puses saku, ka tas palīdz uzaudzēt biezāku ādu un tas dzīvē noder, to es varu no savas pieredzes teikt."

Foto: Baibas Sipenieces-Gavares privātais arhīvs

Baiba atceras jaunākās meitas sajūtas pēc pirmās epizodes filmēšanas: "Hermīne visu ceļu faktiski noraudāja. Viņai bija sajūta, ka viņa ir iegāzusi mani. Es varēju teikt, ko gribu, viņai vajadzēja tikt pāri."

Taču Baiba uzsver, ka ģimenes atbalsts ir ļoti palīdzējis šajā situācijā: "Gan vecvecāki ir noskatījušies, gan māsīcas, gan brāļi un draugi. Katrs pasaka pa kādam labam vārdam, un tad sirds paliek mierīgāka."

Spēja būt atklātām kameras priekšā Baibai ir jaunatklājums attiecībās ar meitām: "Mēs varbūt neesam bijušas tik atklātas viena pret otru kā kameras priekšā. Tā man ir liela atklāsme."

Šis ir pirmais nopietnais projekts kopā ar meitām: "Tas ir apzināti, jo viņas ir sasniegušas tādu vecumu un briedumu, ka pašas var pieņemt savus lēmumus."

Baiba liek nojaust, ka arī nākotnē varam sagaidīt projektus, kur viņa darbosies kopā ar meitām. Vairāk informācijas ziņu medijam "Apollo.lv" Baiba atklāt nevar, taču gaidāmais projekts skatītāju ekrānos nonāks jau pavasarī: "Tas būs TV3 projekts, kur būsim visas trīs kopā!"

Pārmaiņas gaidāmas arī raidījumā "Sviests manā galvā". Baiba teic, ka no divu nedēļu publicēšanas intervāla plānots pāriet uz vienas nedēļas. Proti, katru nedēļu skatītājus priecēs jauna epizode. Baiba ir sajūsmā par to, ka atradušies atbalstītāji un raidījums tikts rādīts arī "Go3" platformā.

Raidījums "Sviests manā galvā" ir simtprocentīgs Baibas projekts: "Pati producēju, pati piedalos un organizēju."

Par raidījuma panākumiem Baiba ir no sirds priecīga un sola mēģināt padarīt projektu vēl kvalitatīvāku.

"Mana mamma ir pirmā, kas noskatās raidījumu, pieļauju domu, ka viņai ir ko paņemt no šī visa. Ceru, raidījums uzrunās pēc iespējas plašāku auditoriju un tas būs ilgtspējīgs projekts," skaidro TV personība.

Foto: Baibas Sipenieces-Gavares privātais arhīvs

Baiba atklāj, ka turpmākajās epizodēs skatītāji savos ekrānos varēs redzēt tādas personības kā Juris Kaukulis, Džemma Sudraba un citus.

"Hermīne nodarbojas ar mūziku, tāpēc ļoti vērtīgi viņai būs parunāt ar kādu mūziķi," stāsta Baiba par gaidāmo epizodi ar Juri Kaukuli.

Par epizodi, kuras viešņa būs Džemma Sudraba, viena no feminisma kustības Latvijā līderēm, komiķe piebilst: "Feminisms ir viens no mūsu strīdu objektiem, tāpēc meita gribēja, lai pie mums atnāk Džemma.

Saprašana nāk caur izrunāšanos, tāda pavēļu un argumentu kliegšana nenoved pie nekā laba. Bet sarunas ir laba lieta.

Vērīgākais ir tas, ka mēģinām uz nopietnām lietām skatīties ar vieglu ironiju. Grūti ir dzīvot bez humora un pašironijas šajā pasaulē. Dzīvojiet viegli, ne vieglprātīgi, bet viegli!

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Tagad mēs esam arī Telegram!  

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu