Hakeri Baltkrievijā cenšas bloķēt Krievijas karaspēka pārvietošanos (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Tero Vesalainen/Shutterstock

Baltkrievu hakeru grupējums "Kiberpatizāni", vēršoties pret autoritāro Aleksandra Lukašenko režīmu, otrdien, 25. janvārī, paziņoja, ka uzlauzuši "Baltkrievijas Dzelzceļa" datortīklu ar mērķi palēnināt Krievijas karaspēka pārvietošanos.

Grupējumam izdevies nošifrēt informāciju lielākajā daļā serveru, datubāzēs un "Baltkrievijas Dzelzceļa" darba stacijās, kā arī iznīcināt dublētos datus.

Hakeri pieprasījuši 50 politieslodzīto atbrīvošanu, kā arī apturēt Krievijas karaspēka pārvietošanos pa Baltkrievijas teritoriju. Apmaiņā pret savu prasību izpildi grupējums sola atdot šifratslēgas, kas ļautu atjaunot uzņēmuma darbu normālā režīmā.

Grupējums norādījis, ka apzināti nav izbrucis dzelzceļa drošības sistēmām, lai izvairītos no iespējamām avārijām.

Kā ziņots, uz Baltkrieviju tiek pārsviestas Krievijas armijas vienības un kara tehnika, lai piedalītos militārajos manevros "Sabiedroto apņēmība 2022".

Cita starpā karaspēks tiek koncentrēts pie Baltkrievijas robežas ar Ukrainu, vairojot bažas par Krievijas iespējamo uzbrukumu kaimiņvalstī.

Saskaņā ar oficiālo paziņojumu Krievijas un Baltkrievijas armijas veic kopīgu manevrus, lai pārbaudītu tā dēvētās Savienotās valsts reaģēšanas spēku gatavību.

Kā paziņojis Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Aleksandrs Fomins, armijas vienību pārdislokācija ilgs līdz 9. februārim.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu