"Plānoja uzbrukt pilsētas infrastruktūrai." Ukrainas drošības dienests notvēris bruņotus Maskavas kontrolētus sabotierus (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas drošības dienests notvēris divus Maskavas kontrolētus sabotierus, kuri gatavojuši uzbrukumus Ukrainas pierobežas reģionos ar mērķi destabilizēt situāciju Ukrainā, otrdien, 25. janvārī, paziņoja valsts drošības dienests.

Vīrieši plānoja bruņotus uzbrukumus pilsētas infrastruktūrai, paziņojis Ukrainas drošības dienests, piebilstot, ka grupu koordinējuši Krievijas specdienesti.

Ukrainas drošības dienests atklāja, ka aizturēti divi Ukrainas iedzīvotāji, no kuriem viens ir Krievijas pilsonis, un konfiscēti spridzekļi, ieroči un munīcija.

Aizturētie darbojušies Harkovā, kas atrodas netālu no Krievijas robežas, un Žitomirā, Ukrainas vidienē.

Aizbildinoties ar personāla pieņemšanu darbā privātā apsardzes firmā, viņiem izdevās panākt citu cilvēku pievienošanos, atklāja Ukrainas drošības dienests.

Avots tiesībsargāšanas iestādēs ziņu aģentūrai AFP pastāstījis, ka abi vīrieši ir bijušie kaujinieki ar kaujas pieredzi un viņi vervējuši galvenokārt krievus, kas agrāk pastrādājuši vardarbīgus noziegumus.

Ukraina un Rietumi bažījas, ka Krievija, kas izvietojusi tūkstošiem karavīru pie Ukrainas robežas, gatavojas jaunam uzbrukumam Ukrainai un cenšas destabilizēt situāciju kaimiņvalstī.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu