ASV brīdina Baltkrieviju nepalīdzēt Krievijai iebrukt Ukrainā (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas karavīri.
Ukrainas karavīri. Foto: AP/Scanpix

ASV otrdien brīdināja Baltkrieviju, ka tās autoritārajai valdībai var draudēt represijas, ja tā palīdzētu sabiedrotajai Krievijai iebrukt kaimiņvalstī Ukrainā.

"Mēs arī esam Baltkrievijai darījuši zināmu, ka, ja tā atļaus izmantot savu teritoriju uzbrukumam Ukrainai, tad tai draudēs ātra un apņēmīga atbilde no Savienoto Valstu un mūsu sabiedroto un partneru puses," reportieriem sacīja ASV Valsts departamenta preses sekretārs Neds Praiss.

"Ja notiktu iebrukums no Baltkrievijas, ja Krievijas karaspēks tiktu pastāvīgi stacionēts tās teritorijā, tad NATO vajadzētu pārvērtēt mūsu pašu spēku izvietošanu valstīs, kas robežojas ar Baltkrieviju," sacīja Praiss.

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedrotais un ir apspiedis masu protestus, kuru dalībnieki apstrīdēja viņa uzvaras prezidenta vēlēšanās leģitimitāti.

Lukašenko decembrī paziņoja, ka Krievija veiks militāras mācības kopā ar Baltkrieviju, un tas pamudināja ASV nākt klajā ar brīdinājumu par iespējamu kodolieroču ievešanu Baltkrievijā.

Krievija ir koncentrējusi desmitiem tūkstošu karavīru pie savas robežas ar Ukrainu, radot bažas par iespējamu Krievijas iebrukumu šajā uz Rietumiem orientētajā valstī.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu