Raidījums: Pirmo reizi darbinieku slimības dēļ nevar atvērt Covid-19 vakcinācijas punktu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls.
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālajā veselības dienestā aicina nekavēties ar Covid-19 balstvakcīnas saņemšanu, jo, saslimstībai sabiedrībā pieaugot, tā palielinās arī mediķu vidū. Otrdien pirmo dienu kāds vakcinācijas centrs nav vēris durvis, jo saslimstība konstatēta darbinieku vidū. Vakcinācijas procesa organizētāji norādīja, ka šis, visticamāk, nebūs izņēmums, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Dienas ziņas".

Līdz šim balstvakcīnu saņēmuši 415 tūkstoši iedzīvotāju, vēl 527 tūkstoši ir tiesīgi to saņemt, informēja Nacionālajā veselības dienestā.

15. februārī, kad stāsies spēkā vakcinācijas sertifikātu derīguma termiņš, to varētu zaudēt teju 65 tūkstoši cilvēku.

"Mēs jau gada nogalē un janvārī, arī turpmāk turpināsim sūtīt īsziņas iedzīvotājiem, kuriem tuvojas sertifikāta derīguma termiņa beigas. Nedaudz zem 65 tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju vēl būtu jādodas noteikti līdz 15. februārim un jāsaņem balstvakcīna," pastāstīja Vakcinācijas nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Nogaidīt nedrīkstot, jo ļoti iespējams, ka vēlāk nebūs tik plašu iespēju saņemt poti. Saslimstībai pieaugot sabiedrībā, Covid-19 izplatās arī pašu vakcinētāju vidū.

"Var rasties situācija, ka kaut kādos vakcinācijas punktos būs samazināti darba laiki vai būs mazāk dienu, kad strādās pašvaldību centri. Mēs šodien vienu vakcinācijas punktu nevarējām atvērt, jo mediķi ir saslimuši. Šobrīd vakcinācijas sniedzējs cenšas pārorganizēt savus iekšējos resursus. Bet, protams, ja šāda tendence ir parādījusies, tad viņa arī turpināsies," sacīja Juhņēviča.

Pašlaik pieprasījums pēc balstvakcīnas neesot pārāk liels. Juhņēviča to skaidro ar iedzīvotāju vēlmi nogaidīt un to, ka pašlaik ļoti daudz cilvēku ir pašizolācijā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu