"Trenēt pēcpusi vai kratīt to?" MMA cīkstone atklāti par eksotisko deju apvienošanu ar UFC

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vanesa Demopolusa
Vanesa Demopolusa Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā "UFC 270" cīņu šovā plašāku popularitāti guva ASV cīkstone Vanesa Demopolusa, kura atzina, ka tikai salīdzinoši nesen pārtrauca nodarboties ar eksotiskajām dejām. Sarunā ar "MMA Fighting" cīkstone pastāstījusi plašāk par ilgajiem gadiem izklaides nozarē.

Demopolusa "UFC 270" cīņu šovā izcīnīja uzvaru, ar sāpju paņēmienu pārspējot Silvanu Gomesu Huaresu. Uzreiz pēc cīņas 33 gadus vecā cīkstone nespēja slēpt prieku, ka viņai beidzot ir izdevies satikt slaveno Džo Roganu.

Tāpat viņa atklāja arī mazliet satraucošu faktu - vēl astoņas nedēļas pirms šīs cīņas viņa bijusi pilna laika eksotiskā dejotāja. Neskatoties uz faktu, ka šī bija viņas jau otrā cīņa MMA slavenākajā organizācijā, viņai iepriekš izdzīvošanai un treniņiem bija nepieciešams papildu darbs.

Sarunā ar "MMA Fighting" sieviete plašāk pastāstījusi par 15 gadiem eksotisko deju industrijā.

"Teicu, ka par eksotisko dejotāju strādāju 13 gadus, bet patiesībā tie ir 15 gadi, jo sāku, kad man bija vien 18. Šobrīd man ir 33 gadi un esmu sarakstījusi divas grāmatas par šo industriju, kurā esmu izaugusi. Aiziet no tās bija viens no biedējošākajiem lēmumiem, kuru dzīves laikā esmu pieņēmusi," stāsta Demopolusa.

Profesionāli MMA treniņi paprasa ne tikai daudz laika, bet arī pietiekami daudz finansiālo resursu. Cīkstonei bijis nepieciešams stabils ienākumu avots, lai viņa varētu turpināt darbu pie savas karjeras MMA.

"Strādāju naktīs un trenējos pa dienu. Strādāt gan varēju tikai divas naktis nedēļā. Tobrīd domāju, vai es vēlos nopelnīt dažus dolārus vai arī atkopties, pagulēt un parūpēties par savu fizisko un psiholoģisko veselību," atcerējās Demopolusa.

"Savās mājās uz tāfeles uzrakstīju: "Trenēt savu pēcpusi vai kratīt to?" Šajā treniņnometnē par to daudz domāju," piebilda cīkstone.

Demopolusa UFC cīnās ar iesācēja līgumu, kas nozīmē, ka viņa 12 tūkstošus ASV dolāru saņem par ierašanos uz cīņu, kā arī vēl papildu 12 tūkstošus uzvaras gadījumā. "UFC 270" cīņu šovā viņa tika arī pie papildu 50 tūkstošu bonusa par demonstrēto sniegumu.

Ņemot vērā, ka cīkstoņi UFC cīnās aptuveni divas līdz trīs reizes gadā, ir saprotams, kāpēc atlēti ar iesācēja līgumiem tik ļoti priecājas, ja saņem minēto 50 tūkstošu bonusu, kas profesionālā sporta augstākajā līmenī varētu šķist visnotaļ niecīga summa.

Demopolusa atzīst, ka joprojām ar UFC algu vien viņai treniņiem un ikdienas dzīvei nepietiek, tomēr bijis nepieciešams pieņemt lēmumu pārtraukt nodarbošanos ar eksotiskajām dejām.

"Man nebija daudz naudas. Joprojām nav. Bet es pieņēmu lēmumu aiziet [no eksotiskajām dejām]. Ja man nebūtu sponsoru, tad es nekad dzīvē nevarētu to atļauties darīt," norādīja cīkstone.

Vanesa Demopolusa
Vanesa Demopolusa Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāniete savā UFC debijā piedzīvoja zaudējumu, tomēr šajā cīņā viņai, kā jau minēts, izdevās uzvarēt. Cīkstone norāda, ka spēja atpūtināt ķermeni un prātu bijusi ļoti svarīga treniņnometnē pirms "UFC 270".

"Fakts, ka varēju atpūsties un atgūties, bija ļoti būtisks. Varēju arī padomāt par daudzām un dažādām lietām. Šis ir īstais laiks. Atkāpos no eksotiskajām dejām, jo zinu, ka varēšu attīstīt cīkstones karjeru," piebilda sportiste.

Demopolusa savas profesionālās karjeras laikā ir izcīnījusi septiņas uzvaras, piedzīvojot četrus zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu