Juhņēviča: Vakcinācijas pakalpojuma sniedzēji gandrīz nepasūta "Johnson & Johnson" vakcīnu (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eva Juhņēviča.
Eva Juhņēviča. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ņemot vērā pieprasījuma kritumu, vakcinācijas pret Covid-19 pakalpojuma sniedzēji vairs gandrīz nepasūta "Johnson & Johnson" ("Janssen") vakcīnu, ceturtdien TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Nacionālā veselības dienesta vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča.

Viņa uzsvēra, ka visu pagājušo gadu Latvija bija priviliģētā situācijā, kurā ir arī tagad, jo, tiklīdz sakārtojās vakcīnu piegādes sistēmā, valstī pieejamas visas Eiropas Savienībā apstiprinātās vakcīnas.

"Iedzīvotājiem ir iespēja izvēlēties, kuru vakcīnu viņi vēlas. Iespēja saņemt arī "Johnson & Johnson" joprojām ir, bet mēs redzam, ka cilvēki to vairs neizvēlas," informēja Juhņēviča.

Viņa ir pārliecināta, ka cilvēki apzinās, ka šī vakcīna ir mazāk efektīva. "Tiklīdz parādījās ziņas par to, ka šai vakcīnai arīdzan ir īsāks termiņš, pēc kura nepieciešama balstvakcinācija, mēs redzējām, kā sabiedrības noskaņojums mainās," stāstīja vakcinācijas projekta vadītāja.

Viņa, komentējot, vai ir pieņemts lēmums par šīs vakcīnas neizmantošanu turpmāk, sacīja, ka "šādas idejas ir". "Šobrīd vēl šī vakcīna mums ir pieejama, mums ir krājumos. Bet šī vakcīna principā no vakcinācijas pakalpojuma sniedzēju puses gandrīz netiek pasūtīta," skaidroja Juhņēviča.

Konkrētā vakcīna vēl esot krājumos ārstniecības iestādēs, un joprojām katru dienu ir cilvēki, kas šo poti saņem.

Juhņēviča atzina, ka pieprasījums pēc vakcīnām krīt, tāpēc attiecīgi tiks pielāgota arī lielo vakcinācijas centru darbība. Pēc viņas paustā, pieprasījums krīt arī straujās Covid-19 omikrona paveida izplatības dēļ, jo daudzi cilvēki kļūst par kontaktpersonām.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu