Blinkens: Krievijas agresija pret Ukrainu apdraud globālo drošību (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens
ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens Foto: OLIVIER DOULIERY/AFP

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens sacījis savam Ķīnas kolēģim, ka Krievijas agresija pret Ukrainu apdraud drošību un globālo ekonomiku, pavēstīja ASV Valsts departamenta preses pārstāvis Neds Praiss.

"Sekretārs Blinkens uzsvēra globālās drošības un ekonomiskos riskus, ko rada tālāka Krievijas agresija pret Ukrainu, un norādīja, ka deeskalācija un diplomātija ir atbildīgs ceļš uz priekšu," par Blinkena un Ķīna ārlietu ministra Vana Ji telefonsarunu sacīja Praiss.

Kā savukārt paziņojumā apliecināja Ķīnas Ārlietu ministrija, Vans ASV kolēģim sacījis, ka Krievijas "pamatotās drošības bažas ir jāuztver nopietni un jāatrisina".

Sarunā, kurā galvenā uzmanība bija pievērsta spriedzei ap Ukrainu, Vans arī norādījis, ka "reģionālo drošību nevar garantēt, stiprinot vai pat paplašinot militāros blokus".

Jau vairākas nedēļās nerimst spriedze, ko izraisījusi Krievijas karaspēka koncentrācija pie Ukrainas robežām, Kijevā un Rietumos raisot bažas par vēl viena Krievijas iebrukuma gatavošanu.

Krievija noraida apsūdzības par iespējamu tās karaspēka iebrukumu Ukrainā. Kā apgalvo Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Maskava ieņem aizsardzības pozīcijas, jo bažījas, ka Kijeva pārmērīgi tuvinās ar NATO.

ASV prezidents Džo Baidens vēl 7.decembrī videosamitā brīdināja Putinu, ka ASV noteiks Krievijai līdz šim nepieredzētas sankcijas, ja tā uzbruks Ukrainai.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu