VIDEO ⟩ 22 gadus vecs jaunietis aptinis ap pirkstu vairākas autonomas (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Halfpoint/shutterstock.com

Raidījuma "Bez Tabu" rīcībā esošā informācija liecina, ka vairākas autonomas ar iesniegumiem vērsušās policijā, jo auto nomātājs nav norēķinājies par saņemtajām automašīnām. Likumsargi gan pārkāpumus nesaskata.

Danuta ar vīru autonomas biznesā darbojas jau ceturto gadu. Nomas sludinājumus ievieto gan portālos, gan savā mājaslapā. Nupat ar uzņēmumu sazinājās kāds jaunietis vārdā Sandars.

22 gadus vecais jaunietis uz 11 dienām noskatīja uzņēmuma "Volvo". Elektroniski nosūtīja pases attēlu, kā arī izpildītu maksājuma uzdevumu. Danutas uzmanību pievērsis fakts, ka Sandara autovadītāja apliecības numuru nav iespējams atrast CSDD datubāzē.

"Viņš sāka zvanīt "WhatsApp". Vaicāja, kādi ir varianti. Bija savādi, ka nauda tik ilgi "nāca". Man kļuva viņa žēl, tāpēc iznomāju mašīnu. Stāstīja, ka viņam ļoti vajagot automašīnu. Teica, ka no ASV atbraucis, maina tiesības. Teica, ka nolicis braukšanas eksāmenu, vienkārši neesot aizgājis pakaļ apliecībai," teica Danuta.

Neklausot vīra norādēm, Danuta tomēr nolēma Sandaram mašīnu iznomāt. Nauda kontā neienāca ne nākamajā, ne arī vēl pusotru dienu.

Sieviete sazinājusies ar jaunieti, norādot, ka nekavējoties nepieciešams norēķināties par saņemto pakalpojumu. Sekojot GPS signālam, Danuta pārliecinājusies, ka Sandars dodas nevis uz norunāto tikšanās vietu, bet gan pretējā virzienā.

Mašīna tika pamesta Baložos, kur ar likumsargiem ieradās arī Danuta. Sandars tikmēr aizbrauca tālāk ar citā nomā iegūtu automašīnu. Danuta sazinājusies ar tās īpašnieku.

Danuta teica: "Jā, arī viņš joprojām nebija saņēmis naudu. Arī sūta "Paysera" izrakstus. Pēc tam ar mani sazinājās arī citas autonomas darbinieki, arī viņiem līdzīga situācija."

Sieviete noskaidrojusi, ka 22 gadus vecais jaunietis šādi esot rīkojies vairākās autonomās. Vienā no tām viņš norādījis, ka vēlas mašīnu izpirkt un jau gatavs pārskaitīt nepieciešamo summu.

Ņemot vērā, ka Sandars nebija norēķinājies par nomāšanu, uzņēmuma darbinieki tikšanos ierakstīja.

Sandara un nomas darbinieka saruna

Sandars: Braucam pārrakstīt mašīnu.

Nomas darbinieks: Vakar teici, ka pirksi mašīnu. Paskatījos, vai vispār esi samaksājis par nomu.

Sandars: Esmu palaidis naudu, kur problēma?

Nomas darbinieks: Kur tā ir?

Sandars: Ko tu man prasi, zvani savai bankai! Esmu palaidis.

Nomas darbinieks: Mēs to naudu neredzam, kā tu nesaproti.

Sandars: Mani neinteresē, ka neredzi, esmu palaidis.

Gan Danutas ģimenes uzņēmums, gan citi auto iznomātāji ar iesniegumiem vērsušies policijā. Divos gadījumos jau saņemta atbilde, ka izmeklēšana netiks sākta.

"Nav saskatāms, ka būtu izdarīts noziedzīgs nodarījums, kas būtu kvalificējams kā automašīnas piesavināšanas vai zādzība, jo minētā automašīna ir atdota tās īpašniekam, bez vizuāliem defektiem, savukārt saistībā ar nesamaksāto nomas naudu par automašīnu, kura tika iznomāta personai, automašīnas īpašniekam ir jāvēršas tiesā Civillikuma normās noteiktajā kārtībā," norādīja Valsts policija.

"Var būt gan kriminālprocess, gan civilprasība. Tas viens otru neizslēdz. Šajā gadījumā, ja persona vairākkārt nodarbojas ar noziedzīgu nodarījumu veikšanu, valstij būtu jāaizsargā uzņēmējs. Šī vainīgā persona būtu jāatrod, jāsauc pie atbildības, lai vairāk šādi gadījumi neatkārtotos, komersanti neciestu," sacīja zvērināts advokāts Jānis Berovskis.

"Bez Tabu" izdevās sastapt Sandara radiniekus, kuri atklāj, ka jaunietis šobrīd esot ārzemēs.

Sazvanot Sandaru, viņš visus pārmetumus noraida, stāstot, ka viņam cenšas ieriebt: "Cik esmu zvanījis uz visām autonomām, visas noliedz. Izņemot vienu autonomu, kas rakstīja citu autonomu vārdā."

Ceļu satiksmes un drošības direkcijā norāda, ka Sandara sūtītais ekrānuzņēmums no direkcijas mājaslapas rada vairākus jautājumus.

"Apskatoties mūsu vadītāju apliecību reģistrā, jaunietis ar tādu vārdu, uzvārdu, apliecības numuru nav atrodams. Šim jaunietim ir izsniegta mācību atļauja, arī tai derīguma termiņš beidzies pirms pāris gadiem. Atsūtītajā ekrānuzņēmumā ir pieļautas drukas kļūdas. Mēs tādas nepieļaujam, tas raisa aizdomas, ka ekrānuzņēmumā veikti kādi labojumi. Mēs neizsniedzam arī vadītāja apliecības ar norādītajām burtu un ciparu kombinācijām," teica CSDD pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters.

Danuta plāno pret Sandaru vērsties arī tiesā, taču, vai būs, ko no jaunieša piedzīt, tas paliek atklāts jautājums.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu