Populārs ASV sporta medijs Porziņģi un Bertānu atkal ceļ neslavas "saulītē"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

"Bleacher report" apskatnieks Gregs Švarcs latviešu basketbolistus Kristapu Porziņģi un Dāvi Bertānu iekļāvis savā rakstā par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sliktāko līgumu īpašnieku potenciālo aizmainīšanu.

Švarcs starp NBA sliktākajiem pieciem līgumiem nosauca arī abus basketbola augstākajā līgā spēlējošos latviešus. Bez Bertāna un Porziņģa apskatnieks pieminēja arī Džonu Volu (Hjūstonas "Rockets"), Tobaisu Herisu (Filadelfijas "76ers") un Raselu Vestbruku (Losandželosas "Lakers").

Ja Bertāna, Vestbruka un Vola vārdi atrodami teju katra NBA sliktāko līgumu "topa" pašā virsotnē, tad Porziņģis šādos apkopojumos figurē retāk. Vismaz ne pašā augšgalā. Tomēr Švarcs uzskata, ka arī liepājnieka līgumu "Mavericks" varētu vēlēties aizmainīt.

Švarcs piedāvā "Teksasas štata maiņas darījumu" jeb Porziņģa pārcelšanos uz Sanantonio "Spurs". Līdz ar Porziņģi uz Grega Popoviča vadīto vienību dotos Mozess Brauns un Džošs Grīns, bet Džeisona Kida padotajiem pievienotos Deriks Vaits, Lonijs Volkers ceturtais un Tadeuss Jangs.

"Viņš [Porziņģis] varētu būt interesanta opcija Sanantonio spēka uzbrucēja pozīcijā. Šī ir komanda, kura viņam apkārt var likt vairākus talantīgus jaunos spēlētājus - Dežonti Mareju, Keldonu "Dzonsonu Devinu Vaselu, Džošu Primo un Jakobu Peltlu. Šāds sastāvs ir pamats arī elitārai aizsardzībai," norādīja apskatnieks.

Šāds maiņas darījums Porziņģim dotu iespēju spēlēt "pirmās vijoles" lomu, kamēr Dalasā bieži rodas jautājumi par to, vai viņš vispār šajā komandā ir un var būt otrā opcija.

Savukārt Bertāna līgumu Švarcs piedāvā nosūtīt uz, viņa paša vārdiem sakot, NBA "slikto līgumu izgāztuvi" jeb Oklahomsitijas "Thunder", kura pēdējo sezonu laikā par attiecīgu kompensāciju ir "apēdusi" līgumus tādiem spēlētājiem kā Kemba Volkers un Als Horfords.

Švarcs Bertānu kopā ar "Wizards" 2022. gada drafta pirmo izvēli un 2026. gada drafta otrās kārtas izvēli piedāvā aizmainīt uz "Thunder" pret... "Wizards" pašu 2023. gada drafta izvēli, kas vairāku maiņas darījumu rezultātā ir nonākusi Oklahomasitijas kluba rīcībā.

Tiesa, "Wizards" 2023. gada drafta izvēle paliek Vašingtonas kluba rīcībā, ja tā ir no 1. līdz 14. izvēlei. 2024. gadā izvēle paliks pie "Wizards" ja tā būs no 1. līdz 12. vietai. Savukārt 2025. gadā "Wizards" savu izvēli atgūst, ja tā atrodas no 1. līdz 10. pozīcijai, bet 2026. gadā, ja izvēle būs no 1. līdz 8. vietai. Pēcāk minētā drafta izvēle kļūst par 2026. un 2027. gada drafta izvēlēm.

Visnotaļ sarežģīta notikumu ķēde, bet īsā versija ir tāda, ka "Thunder" var nākties ilgi gaidīt dienu, kad konkrētā "Wizards" pirmās kārtas drafta izvēle nonāk viņu īpašumā. Ņemot vērā, ka "Thunder" pārbūve notiek šobrīd, viņiem daudz interesantāka šķistu tieši 2022. gada izvēle.

Švarcs arī norāda, ka Oklahomasitijai Bertāns varētu arī noderēt: ""Thunder" arī noderētu Bertāna snaipera dotības, ņemot vērā, ka viņu tālmetienu realizācija ar 31% atrodas pēdējā vietā visā līgā."

Abi minētie darījumi, visticamāk, nāktu par labu latviešu basketbolistiem. Bertāns tiktu pie jauna sākuma citā komandā, savukārt Porziņģis Santantonio varētu pilnvērtīgi realizēt savu zvaigznes potenciālu. Tiesa, domājams, ka nedz "Wizards", nedz "Mavericks" (jo sevišķi) piedāvātie maiņas darījumi, visticamāk, nešķistu pievilcīgi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu