"Ar Fransinsu runāju visu nedēļu, jūs idioti!" UFC prezidents pārtrauc klusumu skandalozajā Nganū jautājumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fransiss Nganū
Fransiss Nganū Foto: AFP/SCANPIX

UFC prezidents Deina Vaits sarunā ar ziņu mediju ESPN beidzot pārtraucis klusumu par neveiklo situāciju, kas radās pēc Fransisa Nganū uzvaras "UFC 270" cīņu šovā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās cīņu šovs "UFC 270", kura galvenajā duelī uzvaru pēc tiesnešu lēmuma izcīnīja kamerūnietis Fransiss Nganū. Tomēr, čempiona jostu Nganū ap gurniem aplika Miks Meinards, nevis pats Vaits.

Tiesa, vēl aptuveni 40 minūtes iepriekš Vaits pats personīgi Deivesonu Figueiredu kronēja par UFC vīriešu vieglākā svara divīzijas čempionu.

Zinot, ka UFC un Nganū jau ilgāku laiku "karo" par līgumu ar labākiem noteikumiem gan finansiālajos, gan arī citu labklājības aspektu jautājumos, fani Vaita nepiedalīšanos pēc cīņas procedūrās (Vaits izlaida arī preses konferenci) uztvēra kā nepārprotamu zīmi, ka organizācijas un cīkstoņa attiecības vairs nav labojamas.

Sarunā ar ESPN Vaits noliedza jebkādas runas par to, ka viņš apzināti būtu mēģinājis izrādīt necieņu cīkstonim.

"Es pametu arēnu uzreiz pēc vakara pirmspēdējās cīņas, jo bija lietas, ar kurām bija jātiek galā. Bet visiem, kuri domāja, ka es jebkādā veidā izrādu necieņu Fransisam... Es ar Fransisu runāju visu nedēļu, jūs idioti! Paspiedu viņam roku, sasveicinājāmies, biju klāt arī svēršanās ceremonijā," norādīja Vaits.

Zinot Vaita agresīvo un bieži vien pat diktatorisko pieeju problēmjautājumu risināšanā (kas pierādās arī augstāk lasāmajā citātā), šķiet mazliet neparasti, ka UFC priekšnieks par notikušo klusēja vairākas dienas, ļaujot attīstīties visdažādākajiem naratīviem par viņa un Nganū sliktajām attiecībām.

Pats Vaits gan apgalvo, ka zemūdens akmeņu šajā situācijā tik tiešām neesot. Kā piemēru viņš izmantoja 2016. gada cīņu šovu "UFC 199", kura ietvaros Maikls Bispings atņēma čempiona jostu Lūkam Rokholdam.

"Atgādināšu, ka gandrīz nokavēju jostas pasniegšanu arī Rokholda-Bispinga cīņā, jo aizskatuvē bija jātiek skaidrībā ar citiem jautājumiem. Es sprintā skrēju uz oktagonu, man mugurā pat nebija žaketes. Es izgāju oktagonā, lai apliktu jostu ap Bispinga gurniem. Šoreiz es nepaspēju," norādīja Vaits.

UFC boss arī norādīja, ka tikai vienu reizi savas karjeras laikā viņš pēc brīvas izvēles priekšlaicīgi pametis cīņas šovu.

"Tas notika tikai vienreiz. Un arī toreiz es skaidri un gaiši preses konferencē paskaidroju iemeslus. Tas bija Abu Dabī ar Andersonu Silvu. Manuprāt, tā bija Damjana Maijas cīņa," piebilda Vaits.

Toreiz Vaits dusmas nespēja savaldīt, jo Silva, kurš bija tā brīža, iespējams, labākais cīkstonis pasaulē, atteicās iesaistīties sitienu apmaiņās stājā ar Maiju, kurš vairāk ir pazīstams kā džiudžitsa eksperts, sagādājot faniem ļoti garlaicīgu un notikumiem nabadzīgu cīņu.

Ir skaidrs, ka Nganū un UFC epopeja vēl kādu laiku turpināsies. Sliktākajā gadījumā no Nganū perspektīvas, viņam var nākties cīņas neaizvadīt līdz pat 2022. gada beigām. Tiesa, smagā svara cīkstonis drīzumā plāno veikt ceļgala operāciju, līdz ar to viņa atgriešanās oktagonā šogad jebkurā gadījumā būtu apšaubāma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu