Skotijā saimniece pēc 11 gadiem atrod savu pazudušo kaķi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaķis Ferguss.
Kaķis Ferguss. Foto: @WhiteCrossVets/Twitter.com

Pirms vairāk nekā 11 gadiem ziemeļaustrumu Skotijā pazudis kaķis ir atkal atgriezies pie saviem saimniekiem, ziņo raidsabiedrība BBC.

Kaķis vārdā Ferguss pazuda no mājām Forresā, Morejas rajonā, 2010. gada beigās.

Šī gada sākumā kaķu aizsardzības brīvprātīgais darbinieks Fergusu atrada 130 kilometru attālumā, Aberdīnā. Pirms tam tika publicēti sludinājumi, ka kaķis jau vairākus mēnešus klejo pie atkritumu pārstrādes centra.

Vēlāk Ferguss tika atdots pārsteigtajiem saimniekiem, jo bija iespējams peļu junkuru identificēt pēc mikročipa.

Joprojām ir noslēpums, kur Ferguss bijis pa šiem gadiem, taču tiek uzskatīts, ka viņš, iespējams, bija devies uz Aberdīnu ar transportlīdzekļa palīdzību.

"Tas bija liels pārsteigums saņemt ziņu, ka Ferguss ir dzīvs," teica saimniece Fiona.

"Viņam vienmēr bija tendence klaiņot, un dažreiz viņš aizgāja uz pāris dienām, bet kādu dienu viņš vienkārši neatgriezās. Mēs ar nožēlu pieņēmām, ka viņam kaut kas noticis."

"Dzirdēt, ka viņš joprojām ir dzīvs un nonācis tik tālu, bija liels šoks."

Fiona stāsta, ka Ferguss, kurš tika adoptēts no patversmes, pirms pazušanas bija nodzīvojis kopā ar ģimeni četrus gadus.

Kad pazudušais murrātājs atgriezās mājās, viņu ievietoja brīvajā guļamistabā, lai viņš varētu pierast pie mājokļa, un tad viņu iepazīstināja ar otru ģimenes kaķi Oziju.

"Drīz vien viņš ar prieku ļāvās tam, ka viņu tur rokās un glāsta, jo viņš tik skaļi murrā," teica Fiona.

"Viņa kažociņš ir tik spīdīgs, un viņš ir tik draudzīgs, ka nav iespējams, ka viņš visu šo laiku būtu dzīvojis ārā. Kāds ir par viņu labi rūpējies.""

"Mēs esam ārkārtīgi pateicīgi kaķu aizsardzības brīvprātīgajam darbiniekam, kurš darīja visu iespējamo, lai Ferguss tiktu mājās."

Kaķu aizsardzības pārstāve šajā gadījumā uzsver, cik svarīga ir mikročipēšana kaķiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu