Dobelē divus policistus atstādina no amata par vakcinācijas sertifikātu iegūšanu viltus ceļā (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jauns skandāls saistībā ar vakcinācijas sertifikātu viltošanu. Ir aizdomas, ka šajās blēdībās iesaistīti arī likumsargi. Atsevišķiem policistiem varētu būt negodīgā ceļā iegūti potēšanas sertifikāti, - to TV3 Ziņām šodien apstiprināja Valsts policijā un Iekšlietu ministrijā.

Aizdomas, ka Valsts policijas Dobeles iecirknī diviem policistiem, ir negodīgā ceļā iegūti vakcinācijas sertifikāti, izteica viņu kolēģi cita kriminālprocesa ietvaros. Proti, Zemgales reģionā tiek veikta izmeklēšana par vakcinācijas fakta viltošanu un, pētot, kuriem cilvēkiem šis pakalpojums sniegts, sarakstā starp daudzajiem vārdiem tika atrasti divi policisti.

To uzzinot, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Lauris Arājs rīkojās nekavējoties un abas valsts amatpersonas atstādināja no amata pienākumu pildīšanas, lai nebūtu nekādu šaubu ēnu par procesa iespējamo ietekmēšanu.

"Primārais bija viņus maksimāli ātri norobežot, ja šādas aizdomas pastāv. Nekādā gadījumā nevarēju pieļaut, ka viņi turpina strādāt kopā ar citiem kolēģiem.

Ja tā ir patiesība un tas pilnā apmērā pierādīsies, tas nav nekādā veidā savienojams ar dienestu Valsts policijā. Viņi arī apdraud kolēģus un sabiedrību situāciju skaidro Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Lauris Arājs.

Kurš un kur šo vakcinācijas fakta viltošanu veicis, lai policisti iegūtu sertifikātu, izmeklēšanas interesēs neatklāj ne Valsts policijas vadība, ne Iekšlietu ministrijas pakļautībā esošais Iekšējās drošības birojs. Netiek arī atklāts, par cik seniem notikumiem ir runa.

Rakstiskā komentārā TV3 Ziņām Iekšējās drošības birojs skaidro: “Iekšējās drošības birojs apstiprina, ka pēc piekritības no Valsts policijas ir saņēmis kriminālprocesu par iespējamu Valsts policijas amatpersonu pretlikumīgu rīcību saistībā ar vakcinācijas sertifikātiem, tomēr, ņemot vērā, ka kriminālprocess ir izmeklēšanas stadijā, Iekšējās drošības birojs izmeklēšanas interesēs plašākus komentārus pašlaik nevar sniegt.”

Uz TV3 Ziņu jautājumu, kā plānots pārbaudīt, vai gadījumā vēl kāds policists Dobeles vai reģiona citā iecirknī nav ieguvis vakcinācijas sertifikātus noziedzīgā veidā, netiek izslēgta prasība policistiem veikt vakcinācijas antivielu pārbaudi. Taču vispirms Zemgales reģiona pārvaldes iecirkņu policistiem var nākties atbildēt uz jautājumu – kurā vietā katrs ir veicis vakcināciju. Ja tas būs noticis pie mediķa, kas ierauts fiktīvās vakcinācijas skandālā, tas būšot pirmais aizdomu signāls apstākļu tālākai noskaidrošanai.

Lauris Arājs, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks: “Esmu pārliecināts, ka Dobeles iecirknī citiem nevajadzētu vairs būt iesaistīties. Sākotnējais apstākļu kopums liek domāt, ka citu policistu tur vairs nav. Izmeklēšana (red.: par vakcinācijas fakta viltošanu Zemgalē) vēl turpinās. Tā nav pabeigta. Mums ir jāpārbauda pilnīgi vis fakti, kas var liecināt kaut mazākā mērā par vēl citu personu iesaistīšanos šajā lietā. Šie pakalpojumi, iespējams, ir vēl arī citur sniegti.”

Kopumā Valsts policijas lietvedībā par iespējamu fiktīvu vakcināciju šobrīd ir 52 kriminālprocesi.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu