VIDEO ⟩ "Nevienā brīdī nevienu neapdraudēju." BMW vadītājs neizpratnē par policijas bargo sodu (64)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Autovadītājam Sandrim saslīdēšana krustojumā rezultējusies ar bargu sodu no Valsts policijas. BMW vadītājs ir neizpratnē par notikušo, vēstī raidījums "Bez tabu".

Autovadītājs stāsta, ka nesen tikusi atvērta dzelzceļa pārbrauktuve, tādēļ pa ceļu braukuši daudzi spēkrati. Sandris gaidījis piemērotu brīdi, lai izbrauktu uz galvenā ceļa. Tad redzēja, ka pa galveno ceļu braucošā Mercedes Benz vadītājs signalizējis par kreiso pagriezienu. BMW autovadītājs dinamiski izbraucis uz ceļa un saslīdējis. Notikušo piefiksēja aiz muguras braucošie likumsargi.

Sandrim līdz šim nebija neviena soda punkta. Par neveiksmīgo manevru viņam piespriests 200 eiro liels naudas sods un seši soda punkti. Vadītāju samulsinājusi likumsargu attieksme.

"Domāju, ka esmu izlaists caur tādu šablonu - BMW, ziema, līkums, pie stūres nebija pensionārs.

Policisti piebrauca blakus un tā nievājoši prasīja, vai tas bija netīšām. Viņi ir vēlējušies saskatīt to, ko vēlējušies. Es apstājos pie brauktuves malas, redzot, ka mašīna griezīsies, dinamiski āku braukšanu. Gandrīz pilnībā izņēmu līkumu. Attiecībā pret mašīnas virsbūvi mašīnas ritenis minimāli pagriezts.

Braucu tā, kā māca autoskolā, ka dinamiski jāiekļaujas satiksmē. Nevienā brīdī nevienu neapdraudēju." saka Sandris, BMW vadītājs.

Autovadītājs norāda uz slideno ielu, kā rezultātā spēkratu nav izdevies novaldīt. Sandris policijas lēmumu pārsūdzējis un bija pārliecināts, ka tas tiks atcelts, tomēr nekā. Likumsargi lietu caurskatījuši un nolēmuši lēmumu nemainīt.

"Izvērtēju videomateriālu, ļoti skrupulozi izvērtēju materiālu, skatījos, kurā brīdī palielina braukšanas ātrumu. Tajā momentā, kad veica pagriezienu, izbrauca ļoti lēni, tad strauji notiek ātruma palielināšana. Tiek veikti drifta manevri.

Automašīna ”Mercedes Benz” veic kreiso pagriezienu. Kāpēc tai neizslīdēja aizmugure? Šīm mašīnām ir vienādi ceļa apstākļi, abiem spēkratiem ir aizmugurējais pievads.

Apskatot šo video, man neradās nekādas šaubas, ka tā ir apzināta sānslides radīšana," saka Jānis Parādnieks, VP Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona komandieris.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (64)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu