LTV: Slimnīcā ar Covid-19 cīnās 16 gadus vecs pusaudzis ar lielu lieko svaru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs foto.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Bērnu slimnīcā ar kovidu cīnās kāds jaunietis, kurš ir nevakcinēts un ir ar lielu lieko svaru, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Vidēji 40% no visiem ar Covid-19 inficētajiem ir bērni un pusaudži. Viņi ar Covid-19 omikrona paveidu slimo viegli.Vairākos gadījumos, kad kāds mazs bērns vai jaunietis statistikā iekļūst ar smagu slimības gaitu, viņa pamata saslimšana ir cita, bet Covid-19 atklāts, veicot obligāto testēšanu bērnu slimnīcā.

“Vienu ciparu par dienu nav iespējams pateikt. Ar Covid-19 inficēti pacienti bērnu slimnīcā nāk un iet, dienas laikā iestājas un izraksta. Un tā ir galvenā ziņa – bērni neslimo smagi. Bet vienmēr būs kāds, kam ir smagi,” pastāstīja Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska.

Šajās dienās Bērnu slimnīcā ārstējas kāds pusaudzis, kurš smagi cīnās ar vīrusu tieši citu kaišu, tostarp ļoti liela liekā svara dēļ. “Mums ir viens bērns ar smagu gaitu.

Tas ir pusaudzis, diemžēl nevakcinēts, bet ar vairākiem riska faktoriem.

Un tie tad arī nosaka viņa Covid-19 smago gaitu,” pastāstīja Zavadska.

Ārste atgādināja, ka šo vīrusu ārstē tāpat kā jebkuru citu saslimšanu. Galvenais ir daudz lietot šķidrumu, bet, ja bērns kļūst apātisks un atsakās dzert, tad gan jāmeklē mediķu palīdzība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu