Bendikas audzēkne cietusi smagā autoavārijā un Pekinā nestartēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: brunamouraxcbt/@Instagram

Latvijas biatlonistes Baibas Bendikas trenētā brazīliešu slēpotāja un biatloniste Bruna Moura cietusi autoavārijā un nestartēs Pekinas olimpiskajās spēlēs, vēstīts tīmekļa vietnē "surtoolimpico.com.br".

27 gadus vecā Moura bija kvalificējusies startam Pekinas spēlēs distanču slēpošanā.

Viņa ceturtdien cieta autoavārijā Itālijas pilsētiņā Vintlā. Moura bija ceļā uz Vāciju, kur viņai jāveic Covid-19 testi, kas nepieciešami, lai iebrauktu Ķīnā, kad viņas mašīnas šoferis veica apdzīšanas manevru un sadūrās ar kravas automašīnu.

Sportiste guvusi pēdas, rokas, trīs ribu un kreisā pleca lūzumus,

bet šoferis negadījumā gāja bojā.

Negadījums notika ceļā uz Minhenes lidostu, no kurienes slēpotājai bija jādodas uz Ķīnu.

Bruna ar helikopteru tika nogādāta slimnīcu Lozano pilsētā.

Sportiste nodrošināja dalību olimpiskajās spēlēs janvārī notikušajās sacensībās Austrijā, bet nākamajā dienā viņai bija pozitīvs Covid-19 tests, kas noteica došanos karantīnā.

"Sēdēju aizmugurējā sēdeklī un biju piesprādzējusies. Ārsti teica, ka tieši tas mani izglāba. Šoreiz uz ziemas olimpiskajām spēlēm nebraukšu, taču esmu dzīva," intervijā izdevumam "Globo Esporte" stāstīja brazīliete.

Moura ir bijusi divkārtēja Brazīlijas čempione kalnu riteņbraukšanā un dotos uz savām pirmajām ziemas olimpiskajām spēlēm. Ar slēpošanu viņu iepazīstināja viņas bijusī trenere Žakeline Morau, kura Pekinā startēs distanču slēpošanā.

Līdz ar Mouras nestartēšanu spēlēs viņas vietā ir izsaukta 17 gadus vecā sportiste Eduarda Ribera, kura piektdien dosies uz Ķīnu. Viņa ir Kristiana Riberas, kurš ir kvalificējies Pekinas paralimpiskajām spēlēm, kas notiks martā, māsa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu