"Tesla" vadītājs atklāj, kā izdzīvojis 14 stundu ilgu sastrēgumu sniegputeņa laikā (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Z I V/Shutterstock

Kāds "Tesla" elektroauto vadītājs atklāj, kā spējis izdzīvot 14 stundu ilgu sastrēgumu sniegputeņa laikā Virdžīnijā, kamēr akumulatora rezerve bija atlikusi vien 80 kilometriem, ziņo portāls "Insider".

"Esmu pateicīgs, ka sastrēguma laikā braucu ar elektroauto," sacīja Dens Kanninens.

"Kamēr citi braucēji dedzināja benzīnu, darbinot dzinējus, lai saglabātu siltumu, mans gudrais elektroauto novirzīja jaudu tikai temperatūras regulēšanai," atklāj "Tesla" šoferis.

"Citiem autovadītājiem nācās uztraukties par sarūkošajām degvielas rezervēm, taču mans elektroauto uzraudzīja enerģijas padevi. Salīdzinot ar citiem, mana sirds bija mierīga."

Aukstā laikā elektroauto akumulatora enerģijas rezerves samazinās par 20 procentiem.

Kanninens norādīja, ka elektroauto vadītāji sastrēgumu laikā mazāk uztraucas par akumulatora jaudas rezervēm, jo vairums mašīnu īpašnieku akumulatorus uzlādē nakts vai darba laikā, savukārt iekšdedzes dzinēju autovadītāji reti kad uztur pilnu bāku ar degvielu. 

Vīrietis norāda, ka spējis izvairīties no garām rindām degvielas uzpildes stacijās, jo elektroauto uzlādes vietas šosejas malā pieejamas ik pēc 15 kilometriem. Nokļūstot uzlādes vietā, akumulators uzrādīja, ka enerģijas rezerve atlikusi 80 kilometriem.

Vadītājs arī publicējis attēlu, kā sastrēguma laikā skatās filmu un televīzijas raidījumu straumēšanas platformu "Netflix". 

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu