Džokoviča drāma turpinās: Oficiālā dokumentācija liek domāt, ka tenisists krāpies Covid-19 testēšanas procesā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: AFP/SCANPIX

Plašu rezonansi guvis jautājums par serbu tenisista Novaka Džokoviča neprecīzo Covid-19 testu dokumentāciju. Ziņu medija BBC pētījumā noskaidrojies, ka neprecizitāte Džokoviča dokumentācijā patiesi ir anomālija.

Serbu tenisists netika pielaists dalībai Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā, jo nav veicis dubulto vakcināciju pret Covid-19. Tenisista pārstāvji centās apstrīdēt tiesnešu lēmumu, tomēr verdikts palika nemainīgs - Džokovičam valsti bija jāpamet.

Šobrīd aktualizējies jautājums par Džokoviča juristu iesniegto dokumentāciju, konkrētāk - apliecinājumiem par pozitīvo un negatīvo Covid-19 testu.

Džokoviča pārstāvji apgalvoja, ka tenisists pozitīvu Covid-19 testu saņēmis 16. decembrī, bet 22. decembrī tas jau bijis negatīvs. 

Serbijā katram Covid-19 testa dokumentam ir arī savs unikāls kods. Un šeit arī sākas neskaidrības - 16. decembra testa kods ir 7371999, bet 22. decembra testa dokumenta kods ir 7320919.

BBC veiktajā pētījumā pierādīts, ka katra Covid-19 testa dokumenta kods aug hronoloģiskā secībā. Tas nozīmē, ka Džokoviča 16. decembra tests nevar būt veikts pirms 22. decembra, jo tā kods ir par 51 080 vienībām lielāks nekā dokumenta, kas izsniegts 22. decembrī, kods.

Protams, pastāv tehniskas ķibeles iespēja, tomēr tad šī situācija ar šādu pamatojumu, visticamāk, publiski arī tiktu skaidrota. Šobrīd no Serbijas veselības ministrijas puses šai anomālijai nav nekāda skaidrojuma.

"Allaž pastāv iespēja, ka kaut kas ir nogājis greizi. Bet tādā gadījumā notikušajam būtu vienkāršs izskaidrojums. Neredzu iemeslu, kāpēc varasiestādes nenāktu klajā ar tieši šādu skaidrojumu," norādījis datu un digitālās drošības speciālists Djordje Krivokapičs.

BBC izpētītā dokumentācija liecina, ka Džokoviča pozitīvā testa kods atbilst laika nogrieznim no 25. decembra (7366969) līdz 28. decembrim (7415312). Spriežot pēc pieejamās dokumentācijas, Džokoviča pozitīvais Covid-19 tests tika veikts augstāk minēto trīs dienu intervālā.

Džokovičs Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarējis deviņas reizes un ar šveicieti Rodžeru Federeru un spāni Rafaelu Nadalu dala "Grand Slam" titulētāko tenisistu godu - viņiem katram ir pa 20 trofejām.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs - Austrālijas atklātais čempionāts - norisināsies no pirmdienas līdz 30.janvārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu