Pabriks: Latvijas karavīru nosūtīšana uz Ukrainu bija jau ilgstoši plānota misija (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks.
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvija uz Ukrainu plāno nosūtīt vairākus bruņoto spēku karavīrus, kuri piedalīsies Kanādas vadītajā operācijā. Tā būšot apmācības misija, lai palīdzētu stiprināt Ukrainas bruņotos spēkus, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Lai sniegtu praktisku palīdzību Ukrainai, Aizsardzības ministrija jau paziņojusi par nodomu Ukrainas bruņotajiem spēkiem nosūtīt pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmas "Stinger", individuālo ekipējumu un sausās pārtikas devas. Tagad kļuvis zināms, ka Latvija iesaistīsies arī Ukrainas spēku apmācīšanā, nosūtot vairākus karavīrus.

Kā raidījumam skaidroja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), šāda misija plānota jau ilgstoši: "Šī ir mācību misija, kuru pirms diviem gadiem jau uzsāka plānot Kanādas valdība, lai apmācītu un reformētu Ukrainas armiju. Mums ir ļoti liela pieredze uzkrāta, kā veidot reformu procesu. Mēs esam gatavi dalīties ar savu pieredzi. Tam nav nekāda sakara ar karadarbību. Un tas skaits arī ir ļoti minimāls. Mēs rēķinām zem desmit cilvēkiem – objektīvi kādi pieci seši Latvijas karavīri."

Bruņoto spēku karavīri Ukrainā piedalītos Kanādas vadītajā operācijā "Unifier". Kanādas premjers šonedēļ paziņoja, ka Ukrainas karavīru apmācību misijas termiņu pagarinās vēl uz trim gadiem, kā arī to paplašinās.

Uz Ukrainu dosies vēl 60 Kanādas karavīru, kuri papildinās tur dislocēto 200 karavīru kontingentu.

Vairāk uzzini, skatoties "TV3 Ziņas" sižetā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu