Oranžais brīdinājums! Sestdien brīdina par stipru vēju un snigšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) no sestdienas plkst.13 līdz svētdienas plkst.6 izsludinājis oranžo brīdinājumu par stipru vēju valsts rietumu un centrālajos rajonos.

Sestdienas pēcpusdienā Latvijas rietumu un centrālajos rajonos dienvidrietumu, dienvidu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-24 metriem sekundē (m/s), bet sestdienas vakarā jūras piekrastē vējš tālāk pastiprināsies brāzmās līdz 25-27 m/s, prognozē LVĢMC.

Nakts uz svētdienu otrajā pusē vējš īslaicīgi pierims, bet no rīta iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem un rietumu rajonos strauji pastiprināsies brāzmās līdz 25-30 m/s. Vējš pakāpeniski sāks pierimt naktī uz pirmdienu.

Savukārt redzamība puteņa laikā pasliktināsies līdz 500-1000 metriem. Ceļi būs slideni.

Brīdinājums par spēcīgo puteni būs spēkā sestdien no plkst.15 līdz 22.

Tāpat no sestdienas plkst.13 līdz svētdienas plkst.6 izsludināts oranžais brīdinājums par stipru vēju valsts rietumu un centrālajos rajonos.

Sestdien pēcpusdienā Latvijas rietumu un centrālajos rajonos dienvidrietumu, dienvidu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-24 metriem sekundē (m/s), bet sestdienas vakarā jūras piekrastē vējš tālāk pastiprināsies brāzmās līdz 25-27 m/s.

Nakts otrajā pusē vējš īslaicīgi pierims, bet no rīta iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem un rietumu rajonos strauji pastiprināsies brāzmās līdz 25-30 m/s. Vējš pakāpeniski sāks pierimt naktī uz pirmdienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu