"Kāpj cenas, arī pārtikas." Zupas virtuves rindā stāv arī darbspējīgie iedzīvotāji (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pie Rīgas Centrāltirgus - bijušajā pašvaldības policijas iecirknī Maskavas ielā 14a - sāk darboties jauna bezmaksas zupas virtuve bezpajumtniekiem.
Pie Rīgas Centrāltirgus - bijušajā pašvaldības policijas iecirknī Maskavas ielā 14a - sāk darboties jauna bezmaksas zupas virtuve bezpajumtniekiem. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Zupas virtuves rindā stāv gan seniori, gan darbspējīgie. Daudzi stāsta, ka pandēmija un cenu kāpums licis iet no vienas bezmaksas ēdināšanas vietas uz nākamo, vēsta LTV Ziņu dienests. 

Rindā var manīt darbspējīga vecuma cilvēkus, kā arī diezgan daudz pensionāru, kuri stāstīja, ka rēķinu izmaksu pieauguma un pārtikas cenu kāpuma dēļ meklē iespējas izdzīvot.

Kāds sastaptais iedzīvotājs vēsta: "Dzīvot grūti (..) Kāpj cenas, arī pārtikas cenas."

LTV Ziņu dienests vēsta, ka par visiem sastaptajiem nevar teikt, ka viņu nabadzība saistīta ar kaitīgiem ieradumiem. Kāds īsina gaidīšanas laiku, lasot grāmatu. Un visi, saņemot ēdienu, prot par to pateikties. Tomēr manāmi bija arī ļoti savārguši cilvēki. 

Sabiedrības integrācijas fonds Latvijas Radio norādīja, ka pērn nepieciešamība pēc pārtikas pakām bijusi nedaudz lielāka nekā citus gadus.

Porciju palielinājumu novērojuši maznodrošinātie, kas regulāri apmeklē zupas virtuves. Viņi arī ievērojuši, ka ēdāju kļuvis vairāk.

Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes baznīcas draudzes pārstāve Inga Rence pastāstīja, ka lielāko daļu no nepieciešamajiem produktiem saņem no Sabiedrības integrācijas fonda, kas norādījis, ka porcijas ir jāpalielina.

"Mums vienkārši pateica, ka tās porcijas ir jāpalielina, jo cilvēkiem ir trūcīgāk ar iztiku, līdz ar to viņiem nedaudz vairāk vajag iedot. Vienreiz mēnesī mēs saņemam šīs pakas, tad mēs mēģinām dažādi variēt ēdienkarti," norādīja Rence.

Sabiedrības integrācijas fonds zupas virtuvēm pagājušajā ceturksnī piegādāja vairāk pārtikas maltītēm nekā gada sākumā, pastāstīja fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

"Pieaudzis ir par aptuveni 4095 personām. Vienlaikus gribu arī minēt, ka rudens/ziemas periodā vienmēr pieprasījums pēc siltās maltītes ir nedaudz lielāks, nekā tas ir siltajos gada mēnešos," norādīja Pūce.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu